Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PLAGUE YEARS - 'Paradox Of Death' címmel jelent meg a detroiti thrash-death banda friss videoklipje

2020-09-28
A Plague Years zenekar nemrég az Entertainment One (eOne) kiadóval kötött világraszóló lemezszerződést; most pedig kiadták új nagylemezüket.

A Plague Years zenekart a metal-sajtóban olyan legendákhoz hasonlítják, mint az Iron Age és a D.R.I., de zenéjükben a Kreator speed metalos beütése és a 'Slowly We Rot'-érás Obituary súlyos brutalitása is érzékelhető. A csapat az elmúlt évben együtt turnézott a Creeping Death és a Skeletal Remains zenekarokkal, 2020 elején pedig bejelentették, felvették a 2019-es 'Unholy Infestation' nagylemez folytatását.

A detroiti székhelyű Plague Years zenekart Tim Engelhardt énekes, Eric Lauder gitáros, Rian Staber basszer és Mike Jurysta dobos alkotja. Az 'Unholy Infestation' a banda második albuma volt - ezt előzte meg a 2017-ben megjelent 'Plague Years' mini-album. Zenei tekintetben a banda a régi Obituary- / Sepultura- / Destruction-feelinget igyekszik visszahozni a köztudatba- "Tilos az ellenállás, és garantált a headbang". Ez a mottó a banda második, 'Circle of Darkness' című nagylemezének is, melyet ismét Arthur Rizk (Power Trip, Tomb Mold, Candy, Cavalera Conspiracy) proderrel rögzítettek.

A szeptember 18-án megjelent 'Circle of Darkness' album rendelési infóit itt lehet megtalálni (CD, LP, digitális formátum).

A tracklista:
01. Play The Victim
02. Witness Hell
03. Paradox Of Death
04. Eternal Fire
05. Circle Of Darkness
06. Evil One
07. Incantation
08. Nrftl
09. World In Blood
10. Urge To Kill

A banda új albumáról elsőként a 'Play The Victim' című számhoz készült videoklip jelent meg. Ez lentebb megtekinthető.

Eric Lauder gitáros így szólt: "Ezzel az albummal szeretnénk kikövezni a saját utunkat a metal erdejében. Egy sötétebb, keményebb és gyorsabb anyagra kell számítanotok - ennek pedig az az elsődleges oka, hogy mindannyian részt vettünk a dalszerzésben és a produkciós munkálatokban. Az első új dal, a 'Play The Victim' egy nárcisztikus egyénről szól, aki mindenki életében megtalálható. Egy olyan emberről van szó, hogy rendkívül hűséges, de belülről a sötétség és az üresség rohasztja. Felénk is ezt a hűséget mutatja, de, de később hátbaszúr minket... Aztán amikor eljön az idő a szembenézésre, elkezdik manipulálni a helyzetet, és eljátsszák, hogy valójában ők az áldozatok...".

Itt elérhető az 'Incantation' dal szöveges klipje, valamint gitáros playthrough-videója is:

Szeptemberben bemutatták a 'Paradox Of Death' című szám hivatalos videóját is.

Eric Lauder gitáros elmondta: "A 'Paradox Of Death' egy közép-tempós durvulás. Ez az egyik kedvenc dalom - többek közt -, azért, mert ki van emelve benne Mike [Jurysta] fantasztikus dob-játéka. Maga a dal egyébként egy besúgó meggyilkolásáról szól, aki elárulta a saját társait. A hűséget sosem szabad felbontani. Nincs kegyelem a patkányoknak...".


PLAGUE YEARS - 'Paradox Of Death' címmel jelent meg a detroiti thrash-death banda friss videoklipje
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.