Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Idén újjáalakul a STAIND zenekar

2019-04-09
A világhírű, Massachusetts-beli rockbanda egy ötéves szünetet követően tér vissza a színre.

A Staind fennállása során több mint 15 millió albumot adott el világszerte. A kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején Aaron Lewis, Mike Mushok, Johnny April és Sal Giancarelli bandája volt az egyik lesikeresebb nu-metal / modern rock banda, köszönhetően az énekes autentikus dalszövegeivel kombinált, nyers énekhangjának és a banda energikus hard rock-himnuszainak. Lemezeik - mint például a 'Break the Cycle', a 'Dysfunction', a 'Chapter V' és a '14 Shades of Grey' - többszörös platina-minősítésűek; klasszikussá vált single-dalaik (pl. 'It’s Been A While', 'Right Here') többszörös toplista-elsők.

A frontember Aaron Lewis az utóbbi években country-előadóként vált még híresebbé, de időközben a Staind-et sem hanyagolta el. Lewis új country-albuma, a 'State I’m In' április 12-én jelenik meg, de majdnem ezzel egyidőben jelentették be, hogy 5 év után ismét összeáll a Staind is. “Imádok country-zenész lenni, de most úgy érzem, eljött az idő, hogy egy kicsit keménykedjünk a Staind-del” - nyilatkozta Lewis.

Nagyon izgatott vagyok, hogy újra magamra ölthetem annak a bandának a színeit, amit 25 évvel ezelőtt alapítottunk” - mondta a gitáros, Mike Mushok. “Nem mellesleg idén van debütáló albumunk, a 'Dysfunction' 20. évfordulója; szóval nagyon izgatott vagyok, vajon mit hoz számunkra a jövő. Alig várom már, hogy ismét előadhassuk ezeket a klasszikus dalokat élőben, és újra felvehessük a kapcsolatot a nagyszerű rajongókkal, akiknek köszönhetően az elmúlt évtizedekben azt tehettük, amit a legjobban szeretünk... zenét írni és játszani!”.

A Staind idén ősszel bonyolítja le visszatérő észak-amerikai turnéját, melynek keretében fellépnek többek közt a szeptemberi Louder Than Life fesztiválon (Louisville) is. A teljes beosztás az újjáalakult banda Facebook-oldalán található meg. Hamarosan bejelentik a reunion további koncertjeit, terveit...


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.