Normál verzió
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

10 év után jelenik meg a MIND KEY harmadik albuma - itt a 'Hank (The Blazing Eyes)' című dal!

2019-06-26
A Frontiers Music Srl adja ki az olasz prog-metal banda, a Mind Key régóta várt harmadik, 'MK III - Aliens in Wonderland' című albumát, 2019. július 12-én.

Az 'MKIII - Aliens in Wonderland' album Olaszország egyik legtehetségesebb prog-metal bandájának 9 év utáni visszatérését fémjelzi. Az 1999-ben, Nápolyban alakult bandát annak idején Dario De Cicco billentyűs és Emanuele Colella gitáros hozta létre azzal a céllal, hogy visszahozzák a köztudatba a Dream Theater, a Symphony X, az Evergrey és a Pain Of Salvation klasszikus stílusát, amit némi '80-as évekbeli hard rock-beütéssel spékelnek meg.

A Mind Key debütáló albuma 2004-ben jelent meg, 'Journey of a Rough Diamond' címmel (szintén a Frontiers kiadó révén). A banda ezután számos nagyszabűsú koncertet adott Európa-szerte - felléptek többek közt példaképeik - Dream Theater, Vision Divine, Pendragon, stb. - előzenekaraként is. Második, 'Pulse For a Graveheart' című nagylemezük 2009-ben jelent meg - ezen az albumon mutatkozott be Aurelio Fierro énekes, akinek hangja erősen emlékeztette a rajongókat Ronnie James Dio, David Coverdale és Jorn Lande jellegzetes vokáljára. A 'Pulse For a Graveheart' révén hatalmas rajongótáborra tett szert a csapat - felléptek többek közt az Edguy, a Vanden Plas, a Europe és a HammerFall előzenekaraként a koncertek során. A sikerek ellenére a banda azonban visszavonult...

"Egyrészről mondhatjuk, hogy atekintetben szükségszerű volt ez a hosszú szünet, hogy idő kellett a megfelelő nóták megalkotására és a végleges produkció kiteljesítésére” - nyilatkozta Dario De Cicco. "Másrészről pedig szembe kellett néznünk néhány komolyabb tagcserével, mivel Emanuele és Lucio külföldre költözött... Még inkább komplikálttá vált a dolog, miután 2014-ben jómagam súlyos betegséggel küzdöttem. Most azonban teljesen fel vagyok gyúgyulva, és erősebb vagyok, mint valaha! Aurelio továbbá az olasz TV “The Voice” című műsorával volt elfoglalva - ez további halasztásokat eredményezett. Szóval nagyon sok minden történt velünk az elmúlt tíz évben, de a zenei célunkra és küldetésünkre irányuló vágy és motiváció egy pillanatra sem hagyott alább. A lényeg, hogy újra itt vagyunk, erőnk teljében!".

A banda jelenlegi felállását Lucio Grilli (ex-Soul Secret) basszusgitáros és Mirko De Maio (The Flower Kings, Hangarvain) dobos teszi teljessé.

A 2019. július 12-én megjelenő 'MK III - Aliens in Wonderland' album kapcsán Grilli hozzátette: "Mindannyiónknak komoly metal / hard rock / prog zenei háttere van, de stílusunk sokat változott az elmúlt évek során; mostanra beteljesedett minden konkrét elképzelésünk. Emellett persze korábbi hatásaink, gyökereink is erősen érvényesülnek ezen az albumon. Aurelio erőteljes énekhangjához pedig hasonló mértékű zenei megoldásokra van szükség. Egyébként pedig at mondom, hogy mi jobban szeretjük, hogy az MK-ról szimplán "melodic metal" bandaként beszélnek, mintsem prog-metal bandáról...".

Emanuele Colella gitáros így folytatta: “Ez a jelenlegi felállás a legtökéletesebb ahhoz, hogy céljainkat elérjük, és megvalósítsunk és fantasztikus melodic rock / prog-metal / classic hard rock projektet. Ami jelentős különbség, az a közöttünk lévő kölcsönhatás mértéke. Ugyanis most mindannyian egy irányba haladtunk. És szerintem ez teszi igazán különlegessé az 'MKIII - Aliens in Wonderland' albumot!”.

A tracklista:
01. Alien In Wonderland
02. Hank (The Blazing Eyes)
03. Hate At First Sight
04. Angry Men
05. Hands Off Cain
06. Be-Polar
07. Oblivion
08. Psycho World
09. Vertigo (Where The Cold Wind Blows)
10. Pure He/Art
11. Non-Existence

Az album címadó dalának hivatalos klipje alább megtekinthető. Szintén lentebb érhető el a 'Hate At First Sight' és a 'Hank (The Blazing Eyes)' című számok audiója, ízelítőképpen az album előrendeléséhez:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.