Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Egykori és jelenlegi Spock's Beard tagok egyesültek a PATTERN-SEEKING ANIMALS zenekarban - megjelent a második album

2020-05-31
A Pattern-Seeking Animals egy új banda, amit a Spock's Beard egyes tagjai (Ted Leonard, Jimmy Keegan, Dave Meros) alapítottak, John Boegehold dalszerző-producerrel közösen.

2020. május 15-én jelent meg a kaliforniai Pattern-Seeking Animals együttes második stúdióalbuma, a 'Prehensile Tales'. Az InsideOutMusic jóvoltából napvilágot látott albumra hat vadonatúj dal került fel, (közülük a leghosszabb több mint 17 perces). Eltérően a csapat első albumától, ezen a lemezen olyan hangszerek is megszólalnak, mint a hegedű, a furulya, a trombita, a cselló, a szaxofon és a pedal-steel. A zenekar ezúttal is Rich Mouser producerrel dolgozott, a Mouse House Stúdióban.

A 'Prehensile Tales' alább látható borítóját egy lengyel művész, Mirek készítette. Az új album megjelent dupla gatefold LP-n, limitált CD-n és digitális változatban. Íme a borító és a dallista:

01. Raining Hard In Heaven
02. Here In My Autumn
03. Elegant Vampires
04. Why Don’t We Run
05. Lifeboat
06. Soon But Not Today

Alább meghallgatható a 'Raining Hard In Heaven' című szám:

Itt elérhető a 'Here In My Autumn' dal vizualizációs videója:

Itt pedig a 'Why Don't We Run' frissen megjelent vidoeklipje:

A Pattern-Seeking Animals az InsideOutMusic kiadóval kötötte meg első lemezszerződését a tavalyi évben. Debütáló albumuk 2019. július 5-én látott napvilágot.

Az új banda zeneiségét illetően Boegehold így nyilatkozott: “Az volt a célom, hogy olyan zenét állítsak elő, ami egyben progresszív és változatos, de ugyanakkor fülbemászó és dallamos is. Attól függetlenül, hogy egy dal négy vagy akár tíz perc hosszú, nem marad el sehol az instrumentális kísérletezés, sem a vokálokat illető csavarok és fordulatok”.

John 2018 eleje óta dolgozik a P-SA dalain, de csak a következő év elejére állt össze a felállás, amit jelenleg Jimmy Keegan dobos-vokalista, Ted Leonard énekes-gitáros és Dave Meros basszusgitáros alkot (Boegehold a szintetizátorokat kezeli). John hozzátette: “A húros hangszerek mellett néhány dalban női háttér-vokál is felfedezhető; de ezt az összes témát mi négyen komponáltuk, Dave és Ted vezénylése alatt”.

Annak ellenére, hogy az új bandát a Spock’s Beard egyes tagjai alkotják, John célja az volt, hogy új zenei területeket fedezzen fel a Pattern-Seeking Animals színeiben. Ennek kapcsán a frontember elmondta: “A Pattern-Seeking Animals letisztult elképzelésekkel rendelkezik; különféle zenei hatások egyesülnek a dalainkban. A Spock's Beard-nél pedig némileg korszerűbb, de stílusilag nagyban eltérő produkciós ötleteket és hangokat alkalmazunk”.

A debütáló album megjelent limitált digipak CD-n, dupla gatefold LP-n és digitális változatban is. A rendeléseket itt lehet leadni.

Lentebb ízelítőképpen elérhető a 'Stars Along The Way', a 'We Write The Ghost Stories', az 'Orphans Of The Universe' és a 'The Same Mistakes Again' szöveges klipje, valamint az egyik dal gitáros playthrough-videója, plusz az album speciális változatának "kicsomagoló" videója:


Egykori és jelenlegi Spock's Beard tagok egyesültek a PATTERN-SEEKING ANIMALS zenekarban - megjelent a második album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.