Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

CADAVER - 16 év után új lemezzel tértek vissza a norvég death metal-veteránok; itt az új dal, amiben a Carcass-os Jeff Walker vendégeskedik!

2020-04-20
Az 1988-ban alakult, norvég death metal banda bemutatta második dalát a 2004-es 'Necrosis' album megjelenése óta.

A Cadaver visszatérő lemeze 16 év kihagyás után jelent meg, 'D.G.A.F.' címmel, 2020. április 17-én. Az új mini-albumon a banda alapító gitárosát (Anders Odden) nem más, mint Dirk Verbeuren (Megadeth, ex-Soilwork, stb.) dobos kíséri.

Odden így nyilatkozott: "A Cadaver-t 1989-ben igazolta le a Necrosis Records, aminek a Carcass-os Jeff Walker és Bill Steer volt a tulajdonosa. A Cadaver debütáló albuma, a 'Hallucinating Anxiety' 1990-ben jelent meg - konkrétan ez volt Norvégia első death metal albuma! Most, 2020-ban a Nuclear Blast kiadó járult hozzá a Cadaver feltámadásához, és bandánk új EP-jének - 'D.G.A.F.' - kiadásához. Az új albummal fejet hajtunk a legendás Carcass előtt. Sőtmitöbb, ezúttal Jeff Walker is becsatlakozott hozzánk egy refén erejéig! Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy a világra szabadíthatjuk ezt a szörnyeteget ebben a különös időben, amit jelenleg élünk. Szabadíts fel az elméd az őrület alól, és élvezd az old-school death metalt!".

Verbeuren hozzátette: "Ahogy azt egy legendás banda korábban elmondta: extrém körülmények extrém megoldásokat igényelnek... [Ez a Brutal Truth 1992-es albumának ('Extreme Conditions Demand Extreme Responses') a címe]. Mi nemrég elkészítettünk egy három-számos EP-t, de időközben lecsapott mindenkire a globális járvány... Következő nagylemezünk megjelenését ezért a tervezettnél későbbre kell halasztanunk,  de addig is itt van nektek a 'D.G.A.F.' teljes pompájában, aminek kiadásához a Nuclear Blast járult hozzá! Mizantróp death metal-himnuszok a világvége betétzenéjéhez!".

A 'D.G.A.F.' című digitális EP-t - amit itt lehet előrendelni - a hollywoodi Northwood Sound Stúdióban rögzítették és keverték véglegesre. Az EP producerei maguk a Cadaver tagjai, valamint Adair Daufembach voltak - ez utóbbi látta el a hangmérnöki munkákat is. Az alább látható lemezborító Adam Medford és Justin Bartlett műve.

A tracklista:
01. D.G.A.F.
02. Deformed Insanity
03. Disgrace

Íme a mini-album címadó dalának hivatalos szöveges videója! Ebben a dalban vendégszerepel a Carcass-os Jeff Walker.

A Cadaver 2019-es visszatérésének első gyümölcse a 'Circle Of Morbidity' single volt, ami lentebb megtekinthető hivatalos videoklip formájában. Ebben a dalban a Possessed énekese, Jeff Becerra vendégszerepel.

Az album első hivatalos ízelítőjében Anders Odden szól a rajongókhoz, és beszél az új album munkálatairól:

A Cadaver zenekar Facebook-oldala itt érhető el.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.