Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Kiadta debütáló szólólemezét a HAKEN gitárosa, Richard Henshall - itt az új dal / videoklip!

2019-07-27
Napjaink prog-metal színterének egyik legkiemelkedőbb zenekara, a Haken alapítója / gitárosa, Richard Henshall néhány napja kiadta első önálló lemezét.

Henshall-t a Haken mellett olyan világhírű progresszív rock / metalbandák gitárosaként ismerhetjük, mint a Nova Collective és a Mike Portnoy-féle Shattered Fortress. A Strandberg Guitars által szponzorált zenész nemrég bejelentette debütáló szólóalbumát, ami a 'The Cocoon' címet kapta.

A nyolc tételből álló 'The Cocoon' egy változatos zenei kollekció, ami egyaránt tartalmaz "sokszínű, poliritmikus témákat, ízes minimalista szólamokat, és mindent, ami e két fogalom között megtalálható". Az album alapját természetesen Henshall jellegzetes gitár- és billentyű-játéka biztosítja, de a hallgatók most előszöür hallhatják énekelni is a művészt! Mellette Conner Green (Haken) basszusgitáros és Matthew Lynch (Cynic, Nova Collective) dobos alkotja a zenekari magot, de vendégként feltűnik a dalokban néhány vérbeli legenda is, mint például Jordan Rudess, Marco Sfogli, David Maxim Micic, Adam Carrillo jazz-szaxofonos, Ben Levin (Bent Knee), Jessica Kion és Chris Baum.

A tracklista:
01. Pupa
02. Cocoon
03. Silken Chains
04. Limbo
05. Lunar Room
06. Twisted Shadows
07. Afterglow

Megalkotni ezt az albumot, egy igazán kimerítő, de egyben felszabadító élmény volt. A munkálatok révén még jómagam is rendkívül izgalmas, új ötletekkel gazdagodtam. Mind dalszerzői, mind zenészi szempontból sokat fejlődtem, és lehetőségem adódott minden eddiginél mélyebben belemerülni a dolgokba - konkrétan az elektronikus, a jazz és a metalzenébe. A 'The Cocoon' album zeneisége tökéletesen tükrözi ízlésemet, hatásaimat és gyökereimet, és általában véve az egész életemet” - nyilatkozta Henshall.

A 'The Cocoon' július 26-án jelent meg. A rendelési infók itt érhetők el. Alább meghallgatható az első nyilvános dal, a 'Twisted Shadows', valamint megtekinthető a 'Limbo' videoklipje, amit Miles Skarin (Crystal Spotlight) rendezett:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.