Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

RAPTOR - kiadta debütáló albumát a brit psych-rock banda; végighallgatható az 'Escapism'

2019-05-20
A brit pszichedelikus rockbanda, a Raptor - ami korábban Robert Plant (Led Zeppelin), Mick Ralphs (Bad Company) és a The Groundhogs előzenekaraként turnézott - kiadta első albumát.

A Raptor bemutatkozó lemeze 'Escapism' címmel látott napvilágot, 2019. május 17-én, a Brighton-beli Don't Tell Anyone Records jóvoltából.

A Raptor zenéjét "fuzz- és groove-alapú gitárokkal, valamint ütős dob-témákkal tarkított heavy / psych-rock" stílusként definiálják. A Raptor 2015 óta aktív résztvevője a brit rock-színtérnek. A Kurt Fletcher / Adam Fletcher testvérek, valamint Nick Osborne alkotta trió az elmúlt években olyan legendák előtt állt színpadra, mint Robert Plant (Led Zeppelin), Mick Ralphs (Bad Company / Mott The Hoople) és a The Groundhogs, a Dr. Feelgood és John Bonham húga, Deborah. A csapatot 2018-ban igazolta le a brightoni Don't Tell Anyone Records kiadó (akik többek között a King Gizzard & The Lizard Wizard 'Polygondwanaland' albumát is gondozzák); most pedig eljött az idő, hogy megjelenjen a csapat bemutatkozó lemeze, az 'Escapism'!

Íme az első kedvcsináló dal, a 'Dynamite (Is Freedom!)' hivatalos videója:

Néhány nappal a megjelenés után a teljes lemezt megosztották; méghozzá egy pszichedelikus, vizualizációs videó formájában. Íme:

A Raptor lemezbemutató koncertjét a megjelenés napján adta, a bristoli Rough Trade klubban. Hamarosan ezt a koncertfelvételt is közzéteszik hivatalos formában.

Bővebb infók a bandáról és a koncertekről: www.raptorliveandloud.co.uk


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.