Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

BOKASSA - új dalt és videoklipet mutatott be a norvég "stoner-punk" banda

2019-05-17
A Bokassa második nagylemeze június 21-én jelenik meg, az angol MVKA Records gondozásában. Frissen bemutatták az album új single-dalát!

A Bokassa második albuma a 2017-es debütáló nagylemez, a 'Divide & Conquer' folytatásaként jelenik meg, 'Crimson Riders' címmel. Az új lemezt a trondheimi Brygga Stúióban vették fel, Yngve Andersen (Blood Command) producer közreműködésében. A hanganyag keverését és maszterizálását Simon Jackman, maszterizálását pedig a legendás Brian ‘Big Bass’ Gardener végezte el. A Trondheim-beli trió dalaiban a punk, a hardcore, a thrash és a stoner rock műfajok egyes elemei vegyülnek.

A Bokassa a 2016-os Lemezboltok Napja alkalmával mutatkozott be, egy 'Make Music Great Again' című kislemezzel. Első és második teljes értékű stúdióalbumukon "lüktető punk-rock zene, és kemény riffekkel felvértezett, dallamos stoner metal" keveredik. Az új lemez megjelenik digitálisan, CD-n és limitált bakeliten. Az előrendelést itt lehet leadni.

A Bokassa közleménye így szól: "Izgatottan várjuk már, hogy végre kiadhassuk a 'Crimson Riders' albumot. Kilenc dal került fel erre a lemezre, melyek témájukat tekintve szektákról, vallásról, határőrökről, sörivó anti-hősökről és halhatatlan űr-kalózokról szólnak! Zenei szempontból a hallgatók egy klasszikus stoner-punk kollekcióra számíthatnak, tele groove-okkal, ritmusokkal, desert-himnuszokkal és tempós thrash metal zenével. Ezúttal egy kis cselló- és szaxofon-játékot is belevittünk a dalokba, szóval igazán különleges élményben lehet részetek!".

A tracklista:
01.
Brologue
02. Charmed & Extremely Treacherous
03. Vultures
04. Mouthbreathers Inc.
05. Wrath Is Love
06. Crimson Riders
07. Captain Cold One
08. Blunt Force Karma
09. Immortal Space Pirate 2

Ízelítőképpen a 'Crimson Riders' albumhoz alább elérhető a 'Mouthbreathers Inc.' című szám hivatalos videoklipje, amit a Video Ink stábjával forgatott a banda. A rendező így nyilatkozott: "A 'Mouthbreathers Inc.' videoklipjét ugyanabban az épületben forgattuk, ahol az Amerika Kapitány és a Sherlock Holmes forgatása is zajlott. Egy hatalmas, viktoriánus épületről van szó, Manchester város központjában. A forgatás egy nap alatt lezajlott, de eközben átéltünk egy őrületes rendőr-razziát és persze egy hatalmas halál-szekta-bulit, Manchester legjobb színészeinek részvételével...".


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.