Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

FINSTERFORST - itt a friss ízelítő a 'Zerfall' albumról; a címadó dal videoklipje!

2019-07-26
"A sötét erdei metalzenét" játszó Finsterforst együttes 'Zerfall' című, ötödik nagylemeze augusztus 2-án jelenik meg, a Napalm Records jóvoltából.

Fennállása során a Finsterforst olyan klasszikus lemezeket rakott le az asztalra, mint például a 2015-ös 'Mach Dich Frei'; most egy újabb elégikus hangképekkel teli mesterművel tér vissza német poszt-black metal banda.

A 'Zerfall' albumon "lüktető riffek és epikus nagyzenekari elemek keverednek altatódal-szerű kórus-betétekkel". A lemez központi tétele a 36 perces 'Ecce Homo', ami egy "magasztos poszt-metal kaland, mely megkoronázza a Finsterforst teljes eddigi karrierjét és dalszerzői munkáját". Egy "komplex és kiforrott művészi darabról" van szó, ami "garantáltan lenyűgözi majd a régi és az új rajongókat egyaránt".

A tracklista:
01. Wut
02. Zerfall
03. Fluch des Seins
04. Weltenbrand
05. Ecce Homo

Az album első single-dala / szöveges videoklipje, a 'Fluch des Seins' című tétel (egy részlete) lentebb elérhető. A banda ennek kapcsán a következőket közölte: "Ez az 5 perces ízelítő a 'Fluch des Seins' című számból, tökéletesen prezentálja mindazt a fejlődést, ami bandánkon belül végement előző albumunk, a 'Mach Dich Frei' dalszerzői munkája óta. Ebben a dalban egyébként hallhattok számos vendég-énekest, akik részt vettek a lemez kórus-munkáiban. Reméljük, sikerül meggyőznünk titeket. Merüljetek el ezekben a csodálatosan sötét atmoszférákban".

Újabban napvilágot látott az epikus 'Ecce Homo' című szám single-verziója. A 36 perces tétel egy részlete itt meghallgatható:

A címadó dal hivatalos klipje itt tekinthető meg:

A Finsterforst jelenlegi felállását Oliver Berlin énekes, Simon Schillinger gitáros-vokalista, David Schuldis gitáros, Tobias Weinreich basszer, Cornelius „Wombo“ Heck dobos és Sebastian Scherrer turné-billentyűs alkotja.

A csapat aktuális koncert-beosztása itt található meg.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.