Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

IATO - 8 év után megjelenik az olasz death metal / grindcore banda első nagylemeze, az 'Ucronia'

2019-06-17
4 év csend után megszületett a szardíniai extrém death metal banda, a IATO első nagylemeze, az 'Ucronia'!

A IATO együttes 2011 nyarán alakult meg, egy hardcore-punk banda hamvaiból, Szardíniai szigetén (Quartu Sant’Elena). Annak ellenére, hogy az eredeti tagok - Lorenzo Balia dobos, Giuseppe Piga basszusgitáros, Federico Pisano gitáros-vokalista és Francesco Nano énekes-ritmusgitáros - alkották az új bandát is, ez a formáció "színtiszta extrém metal zenében" utazik.

2011 júliusában jelent meg a IATO bemutatkozó EP-je, a 'Marchio di fabbrica', amit egy nagyobb szabású szardíniai turnén mutattak be. Azév szeptemberében Giuseppe kilépett a csapatból; helyét pedig Andrea Manis vette át. Az elkövetkezendő évek során a banda egyre nagyobb és nagyobb hírnévre tett szert - immáron teljes Olaszország-szerte aktívan turnéznak.

Időközben megszületett második EP-jük, a ‘Dialektik’, amit 2014-ban adtak ki. Ekkoriban már a Cripple Bastards, valamint a legendás Obituary és a Necrodeath előzenekaraként is koncerteket adtak; sőtmitöbb, Sant’Antioco-ban az Entombed A.D. előzenekaraként léptek fel. Ezután elkészült az első nagylemez, az 'Ucronia' is; 2019-ben az ukrán GrimmDistribution és az olasz-máltai The Triad Records kötött lemezszerződést velük.

Az 'Ucronia' albumra nyolc "kegyelmet nem ismerő, durva és brutális, grindcore-ral megfűszerezett death metal dal" került fel. "Tempós zenei témák, erőteljes dob-ritmusok és brutális, egyben technikás gitár-munka jellemezi" ezt a lemezt; "nem is beszélve a változatos hörgő-vokálokról, melyek a mély halál-hangoktól, a disznó-röfögésen át egészen a magas sikolyokig és visításokig terjednek".

A 2019. június 19-én megjelenő 'Ucronia' album erősen ajánlott a Misery Index, az Origin, a Dying Fetus és a Nile rajongóinak!

A tracklista:
01. Letargico Conflitto
02. IATO
03. Uomo Ingranaggio
04. Soggetto Alienato
05. Ucronia
06. Idiosincrasia Sociopatica
07. Occhio Unico
08. Requiem

Alább meghallgatható az 'Uomo Ingranaggio' és a 'Soggetto Alienato', valamint a bandáról elnevezett, 'IATO' című tétel:

Bővebb infók a bandáról és a lemez előrendelési feltételeiről, az alábbi képre kattintva találhatók:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.