Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

STEEL MOUNTAIN CROSSING - új bandában tűnt fel az egykori Quiet Riot énekes Mark Huff; megjelent a 'Gora Zima' album

2019-11-13
A Quiet Riot egykori énekese, Mark Huff Steel Mountain Crossing néven alapított új bandát, a Tiger Claws gitáros Dennis D, valamint David Leighton basszer és Grant Dubois dobos közreműködésében.

 

"Kedves metal-testvéreink, itt Mark Huff és Dennis D beszél! Élünk és virulunk - egyúttal szeretnénk köszönetet mondani nektek, és tudatni veletek, hogy egy projekt jött létre, Steel Mountain Crossing néven".

"Dennis egy fantasztikus gitáros. Kétségkívül ő New York City legjobb titkos stúdió / session-fegyvere. Gitárosként és hangmérnökként szinte mindenkivel együtt dolgozott már, aki a Notorious Big / Lil Kim / P Diddy - Mayhem vonal mentén szerepel. Egy rendkívül sokszínű, különleges zenészről van szó, aki tökéletesen kiegészíti a Grant Dubois dobos és David Leighton basszer alkotta ritmus-szekciót - akik pedig nem mellesleg a legjobb stúdió-zenészek Seattle-szerte".

"Épp a napokban fejeztük be első albumunk munkálatait. A 2019 novemberében megjelenő lemez - stílusát tekintve - némileg más irányzatot képviseli, mint a Quiet Riot; tehát a mi zenénknek semmi köze a '80-as évek hair-metal műfajához. Dalaink ennél jóval keményebbek; de ettől függetlenül vannak lassabb, balladaszerű nótáink és ütős rock-himnuszaink is...".

"Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott minket a múltban, és támogat minket a jövőben is. Mindez rengeteget jelent nekünk. Imádunk titeket, és alig várjuk már, hogy útnak induljunk, és újra láthassunk benneteket. Köszönünk mindent! Béke, és legyetek jók!”.

A Steel Mountain Crossing első albuma 2019. november 9-én jelent meg, 'Gora Zima' címmel, a Dragon City Demo kiadó jóvoltából.

A lemezt megrendelni itt lehet.

A tracklista:
01. Last Rites
02. Let Go
03. Forever
04. Blood Red Moon
05. Wicked Thy Wizard
06. The Serpent And The Sword
07. Last Call Sally
08. Starlight

Íme az album első videoklipes single-dala, a 'Last Rites':

Mark Huff 2010 és 2012 között volt a Quiet Riot énekese. Huff-ot a zenekar vezére, Frankie Banali válogatta be (az 5150 nevezetű Van Halen tribute-bandából). A Quiet Riot ezen felállására áldását adta az eredeti énekes, a néhai Kevin DuBrow családja is. Huff és a Quiet Riot 2011 júliusában Németországban turnézott, a Slayer és az Accept előzenekaraként. 2012. január 12-én - miközben Huff éppen agy-műtétre várt - a Quiet Riot kiadott egy közleményt, miszerint megváltak az énekestől... Huff - aki online szerzett tudomást kirúgásáról - helyét végül Keith St. John (ex-Montrose) vette át; de ez a formáció sem volt hosszú életű, ugyanis azév márciusában St. John helyére is új énekes került, Scott Vokoun személyében.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.