Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ABIGORUM - megszületett az orosz-német black / doom metal banda első nagylemeze

2019-06-10
Június közepére várható az 'Exaltatus Mechanism' című anyag.

Az Abigorum-ot 2012 áprilisában alapította a szentpétervári származású Aleksey Korolyov. A blackened doom metal műfajt dark ambient stílussal ötvöző projekt még abban az évben kiadta debütáló demóját; egy évvel később pedig a 'My Haemophilia' című single-t. Az első hivatalos albumok, az 'Unholy Ghost Liturgy' és a 'Spectral Shadow' 2016-ban és 2018-ban jelentek meg (a Cryostasium és a Striborg zenekarokkal közösen).

2019 januárjában három tagúra bővült a felállás, miután két német zenész, Tino Thiele (Wulfgar, Metamorph) és Sandra Batsch csatlakozott Korolyov-hoz. Ezáltal nemzetközi banda lett az Abigorum; lévén székhelyük egyaránt van Szenpétervárott és Brandenburgban. Ettől függetlenül a projekt stílusa mit sem változott: maradt a zord és sötét black / doom-hangzás, amit dark ambient-beütéssel spékelnek meg - ezúttal azonban annyi különbséggel, hogy a dalok német nyelven vannak előadva.

A banda első teljes értékű albuma, az 'Exaltatus Mechanism' 2019. június 16-án jelenik meg, az orosz  Satanath Records és az amerikai Death Portal Studio kiadók jóvoltából, az alább látható, Luciana Nedelea által tervezett borítóval:

A tracklista:
01. Grau Und Schwarz
02. Maskenball
03. Jetzt
04. Für Die Ewigkeit
05. Königreich Dunkelheit
06. Der Ängstliche Mensch
07. Krieg
08. Über Dich
09. Das Kloster

A lemezt limitált CD-n és digitálisan lehet megrendelni. Lentebb meghallgatható ízelítőképpen a 'Maskenball', valamint az 'Über Dich' című szám:

A bandáról bővebb infók, hírek a Facebookon olvashatók.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.