Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DAMN YOUR EYES - kiadta első albumát a new yorki metalbanda

2019-08-02
Megjelent az újabb videoklip is!

A New York-ból származó Damn Your Eyes minden bizonnyal friss bandának tűnik a metal-rajongóknak, de közel sem zöldfülűekről van szó. A Harley Flanagan-féle Hard-Core, a We Are The Enemy és a Bonesmith egykori, valamint a Black Water Rising jelenlegi tagjai alkotta Damn Your Eyes 2015-ben állt össze, és azóta is aktívan tevékenykedik a színtéren. Nagy tiszteletben álló zenészek lévén hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a helyi stúdió- és klub-szcénán. Damn Your Eyes néven megjelent korábban egy EP-jük is, amit meglehetősen nagy kritikai sikerek öveztek. A banda - ezen felbuzulva - nemrég stúdióba vonult, hogy felvegye első nagylemezét, amit 'Kill the Outside' címmel láttak el.

A 'Kill the Outside' a világ minden táján 2019. augusztus 2-án jelent meg, CD-n, bakeliten és digitális változatban. Ami a lemezen hallható, az "színtiszta amerikai heavy rock zene", erős '90-es évekbeli grunge, stoner és sludge beütéssel, valamint megannyi agresszióval. 

Az albumra olyan ütős tételek kerültek fel, mint a "metal-rádióbarát" debütáló single, az 'Ascension'; a végtelenül fülbemászó, grunge-stoner himnusz, a 'Burn'; a Type O Negative-riffekkel felvértezett 'Low Road'; a lassú és vontatottan súlyos 'Dirty Viper'; vagy az érzelmekkel teli 'Slower'. Mindez azt jelenti, hogy egy igencsak különleges, változatos anyaggal állunk szemben, ami "garantáltan a 2019-es alt-metal színtér legkiemelkedőbb műve" lesz.

Artie Alexander gitáros elmondta: "Ezen nótákat egytől egyig személyes élményekre alapoztuk. Olyan élményekre és tapasztalatokra, melyekkel minden élőlény azonosulni tud, függetlenül attól, hogy átélte-e azt valaha is, vagy sem. Ez az album az emberségről szól, és az általunk látott, átélt dolgokat mutatja be. Düh, frusztráció, bánat, remény, megváltás, felépülés, bosszú, túlélés és gyógyulás... ezekről van szó".

A tracklista:
01. Ascension
02. Burn
03. Dirty Viper
04. Lions From Lambs
05. Low Road
06. Punk Funk
07. Slower
08. These Are The Things
09. Through It All
10. Tree Line

Az első single-dal / videoklip, az 'Ascension' lentebb elérhető. Ennek kapcsán Alexander így szólt: "Ezt a dalt forradalmi hangulatban írtam meg. Többé-kevésbé arról szól, mennyire bosszant engem mindaz a nonszensz, ami jelenleg az amerikai kormányt jellemzi. Ezt az érzést próbáltam párhuzamba állítani a kolóniákat jellemző (brit) elnyomás érzésével. Eladósodás, túlköltekezés, választások elcsalása, hazugságok, stb.. Nem szabad megennünk a kormány által elénk dobált szemetet; hanem tennünk kell ez ellen valamit. Vissza kell szereznünk az irányítást, emberek!".

 

A megjelenés napján bemutatták a 'Through It All' dal hivatalos klipjét is:

Az album munkálatait összefoglaló videó-sorozat első része itt tekinthető meg:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.