Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

EVERFROST – Kesha-feldolgozáshoz forgatott videoklipet a finn szimfónikus power metal banda; itt a 'Die Young!

2020-05-23
A finn Everfrost együttes új, 'Winterider' című stúdiólemezét a Rockshots Records adta ki 2019 szeptemberében. Erről jelent most meg egy single-dal videoklipje.

A 'Winterider' egy meglehetősen különleges anyag; lévén a zenekar a japán, manga-stílusú képregények és egy koncepcionális metal-album ötvözetet prezentálja a rajongóknak. Történetét tekintve egyébként a csapat debütáló albuma, a 'Blue Eyed Emotion' folytatására lehet számítani; zenei szempontból pedig fülbemászó dallamok, kemény riffek, gazdag gitár-témák, billentyű-szólók, energetikus dobok, valamint nagyzenekari és elektronikus betétek tömkelege várható! Ez egy "tíz dalból álló, fagyos, téli mese".

Az albumon vendégként jutott szerephez Asim Searah (Wintersun); mégpedig az 'Above The Treeline' dalban. Emellett másik különlegessége a lemeznek, hogy felkerült rá egy pop-dal, a Kesha-féle 'Die Young' feldolgozása is.

Íme a borító és a dallista:

01. Winterider
02. Juhannus In January
03. Chainlace Angel
04. Actraiser
05. Cold Night Remedy
06. Above The Treeline
07. Brandy And Antifreeze
08. Die Young
09. Darkwoods Drain Backwaters
10. A Whisper In A Frozen Tale

A rendeléseket itt lehet leadni. Alább elérhető a 'Cold Night Remedy' című szám hivatalos klipje, a címadó dal szöveges videója, valamint a hivatalos album-előzetes:

2020 májusában a banda bemutatta a 'Die Young' című Kesha-feldolgozás hivatalos videoklipjét, amit így kommentáltak: "A 'Winterider' album az élet nehézségeiről, és azok leküzdéséről szól. A 'Die Young' pedig egy olyan pop-dal, amit Kesha abban az időben adott ki, amikor mi végeztünk a középiskolában, és elkezdtük élni saját életünket. Ez a dal egyfajta bemutatás az élet nehézségeinek; vagyis arról szól, hogy ki kell hoznod a legtöbbet az éjszakából, és buliznod kell, mintha nem lenne holnap. Úgy éreztük, hogy e dal metal-feldolgozása tökéletesen hangzana az új album második felében, amikor is rendkívül sötétre vált a történet. Így meg is léptük ezt! Mint azt tudjátok, nemrég megfordultunk a szent földön, Japánban, ahol feltérképeztük a végtelen téllel kapcsolatos vízióink valódiságát, amit ironikus módon prezentálunk a 'Winterider' albumon. Ekkor ütött be a világon a nagy járvány... Addigra már bejártuk Japán nagy részét, és átéltük életünk legszebb élményeit, de közben félelem és bizonytalanság uralkodott rajtunk - épp úgy, ahogy az ebben a dalban is meg van írva. E single-dal révén szeretnénk megosztani mindenkivel az általunk átélt kalandot. A dal alapvető pozitivitása és a videoklip mindenkit elrepít néhány percre Akihabarába, az Örök Fagy Világába!".

Az Everfrost felállását Mikael Salo énekes, Markus Laito szólógitáros-vokalista, Benji Connelly billentyűs, Jope 'James' Salminen dobos és Allan C Hasanen basszer alkotja.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.