Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

LORD GORE - 15 év után új albummal tér vissza a portlandi grindcore banda

2019-07-06
A Lord Gore új albuma 'Scalpels for Blind Surgeons' címmel lát napvilágot, 2019. augusztus 9-én, az Everlasting Spew Records jóvoltából.

Az Engorged, a Frightmare, a Ritual Necromancy, a Blood Freak, a Fornicator és a Torture Rack egykori és jelenlegi tagjai alkotta, legendás státuszú death-grind banda, a Lord Gore 15 év elteltével készült el régóta várt, harmadik nagylemezével; a 2004-es 'Resickened' folytatásával, ami a 'Scalpels for Blind Surgeons' címet kapta. A banda egy műsfél évtized elteltével is a tőle megszokott, old-school death metal feelinggel felszerelt grindcore muzsikát játssza, a jól bevált formula alapján!

Az új albumot - amit különösképpen az Autopsy, a Pungent Stench, az Impetigo és a Rigor Mortis rajongóinak ajánlanak - 2019 tavaszán rögzítették, Charlie Koryn hangmérnökkel, az Underworld Stúdió falai között. A maszterizálást Carlo Altobelli végezte el, a Toxic Basement Stúdióban; a lemezborító pedig az Alex Tartsus Art Studios műve.

Az Everlasting Spew Records jóvoltából megjelenő 'Scalpels for Blind Surgeons' elérhető lesz digitális formában, CD-n, valamint (egy későbbi időpontban) LP-n is.

Az album előrendelési infói itt érhetők el. Íme az első ízelítő, a 'The Crawling' című szám:

Újabban megjelent a 'Daudiskegg' című szám hivatalos videója is:

A Lord Gore zenekart 1998-ban alapították a Thy Infernal, az Engorged és a Wraithen egyes tagjai, azzal a céllal, hogy az Autopsy, az Impetigo és a Carcass klasszikus stílusát tovább vigyék. Mindössze egyetlen hétvége alatt felvették első demójukat, amiből már kiderült, hogy a banda a horror, a sci-fi és a gore filmeknek épp oly megszállottja, mint a hentai rajzfilmeknek, a képregényeknek és a vígjátékoknak.

Eredetileg csak szórakozásból működött a Lord Gore, de később ténylegesen is életre kelt a banda. Ennek első eredménye lett a 2002-ben megjelent nagylemez, a 'The Autophagous Orgy', valamint a 2004-es 'Resickened' album, melyek az úgynevezett "dark sci-fi" és "body horror" műfaj szexuális- / erőszak-orientált stílusán alapszanak, mind zenei, mind koncepcionális tekintetben.

A banda egy hosszas szünet után 2018-ban tért ismét vissza; méghozzá az underground körökben nagy sikereket arató 'Cronenberg' demóval, amit 2019-ben követ az új nagylemez, mellyel a banda "halálosan megfenyegeti az emberiséget, szétrombolja a civilizációt, az intézményesített vallásokat, valamint a korrupciót és a zsarnokságot! Hamarosan érkezik a 'Scalpels for Blind Surgeons' album!


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.