Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Megjelent a finn NORTHERN GENOCIDE zenekar debütáló albuma - itt a címadó dal videoklipje: 'Genesis Vol. 666'!

2019-08-31
A Northern Genocide agresszív gitár-riffek és különféle elektronikus elemek ötvözetét prenteálja. Debütáló albumuk, a 'Genesis Vol. 666' augusztus 30-án jelent meg, az Inverse Records jóvoltából.

A Northern Genocide zenekar 2010-ben alakult Helsinkiben, miután két jóbarát - a gitáros Pyry és a zenei programozó Rainer - úgy döntöttek, közös bandát alapítanak. Korábban mindketten megfordultak különböző metalbandákban, de közös projektjük elsősorban az elektronikus metalzene szeretetén alapszik. Az első Nothern Genocide-demókat Pyry Helsinki-beli házi stúdiójában vették fel.

2012-ben a két haver a Lahti-Orimattila régióban iratkozott be egy iskolába, és ugyanitt adták az első Northern Genocide-koncerteket. 2013 decemberében felvett a csapat egy újabb, 3 számos demót, de ezt már az új felállással tették, aminek Pyry mellett tagja Markku Tuuri dobos, Toni Jokiranta basszusgitáros és Tommi Salonen énekes is. A szóban forgó demó 'Atlantis' címmel jelent meg, 2014 októberében.

Ezután a banda nekilátott első EP-je, a 'Planet Asylum' munkálatainak. Az 5 számos mini-lemez 2015 novemberében jelent meg digitálisan és CD-formátumban. Ekkor megjelent a zenekar első videoklipje, ami a 'Supernova' című számhoz készült. A forgatást egy elhagyatott, Lahti-beli vagongyárban bonyolították le, a Runoelma Works stábjának rendezésében.

Most eljött az idő, hogy a banda kiadja legelső nagylemezét. A 11 számos, 'Genesis Vol. 666' című album a melodic és az indusztriális metalzene modernkori keveréke; vagyis az új dalokban agresszív szintetizátorokra és epikus nagyzenekari betétekre kell számítani. A dalszövegeket maga Tommi Salonen írta - ezek a jelenkori társadalmak sötét oldalát mutatják be.

A tracklista:
01. Intro
02. Genesis Vol. 666
03. Black Widow
04. Annihilation Of The World Of Spirits
05. Neon Antichrist
06. Ecplise
07. The Siren
08. Soul Dystopia
09. The Avalanche
10. Sintropolis
11. Ikiruoste

Az 'Ikiruoste' című szám lentebb elérhető szöveges videó formájában. Ezt Pyry Pohjanpalo így kommentálta: "Az 'Ikiruoste' első albumunk első single-dala, egyben az egyetlen dal, amit finn nyelven szereztünk. Amiről pedig szó van: a végső Nukleáris Tél megérkezése!".

Újabban napvilágot látott a 'Neon Antichrist' című szám és a 'Genesis Vol. 666' címadó dalának hivatalos videoklipje is:

Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről: www.facebook.com/northerngenocide


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.