Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

MORTEM - 30 év után megjelenik a veterán norvég all-star metalbanda első hivatalos albuma

2019-07-20
Az Arcturus, a Thorns, az 1349 és a Mayhem egyes tagjai alkotta Mortem zenekar fennállásának 30. évfordulóját ünnepli az új stúdiólemezzel.

A Marius Vold és Steinar Sverd Johnsen által 1989-ben alapított Mortem Norvégia egyik legelső extrém metal bandája volt. Annak idején egy kultikussá vált, 'Slow Death' című demó-felvétellel futottak be, melyen vendégként és producerként besegített a Mayhem két alapítója, Euronymous és Dead. A 'Slow Death' megjelenése után azonban feloszlott a Mortem; a banda tagjai pedig olyan, a későbbiekben világhírűvé vált együttesekben tűntek fel, mint az Arcturus vagy a Thorns.

30 év telt el és a nosztalgia újjáéledt: Marius és Steinar most ismét felélesztette a Mortem zenekart, hogy újra visszahozzák a köztudatba a banda által képviselt, nyers és zord brutalitást. A Mortem régóta várt, első hivatalos stúdiólemeze a 'Ravnsvart' címet kapta. Ezen az albumon feléled az eredeti inkarnáció könyörtelen hangzása és a skandináv black metal műfaj sötét lelke. A duó egy kegyetlen és horrorisztikus mesterművet alkotott meg; méghozzá két másik legendás zenész, Hellhammer (Mayhem) dobos és Tor Stavenes (1349, Svart Lotus) basszusgitáros közreműködésében.

A 'Ravnsvart' album borítója és dallistája így néz ki:

01. Ravnsvart
02. Sjelestjeler
03. Blood Horizon
04. Mørkets Monolitter
05. Truly Damned
06. Demon Shadow
07. Port Darkness
08. The Core

A lemezcímadó dala itt érhető el, ízelítőképpen az album előrendeléséhez:

A Mortem nem mellesleg augusztus 2-án fellép az erdélyi Rockstadt Extreme Fest-en; hamarosan pedig bejelentik a lemezbemutató turné további dátumait és állomásait is...


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.