Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SHAPED IN DREAMS - a Black Crown Initiate, az Obscura, az Obscurityés az Alkaloid egyes tagjai vendégeskednek a pozsonyi metal-projekt debütáló lemezén

2019-08-17
A Shaped In Dreams 'Echoes of Eldren Deeds' címmel jelenteti meg debütáló nagylemezét, 2019 novemberében.

A Shaped In Dreams egy 1993-ban született zenész, Martin Matiasovic önálló projektje. A szlovák származású Matiasovic 6 éves korában kezdett el érdeklődni a zene iránt - nem sokkal később meg is kapta első hangszerét; egy francia kürtöt. Tinédzserkorában elsősorban az alternatív rockzene foglalkoztatta: Nirvanát és Alice In Chains-t hallgatott - ezek a bandák késztették végül arra őt, hogy gitárt ragadjon magához. Hősünk rövid idő alatt áttért a keményebb, gitár-központúbb bandák (Megadeth, Judas Priest, stb.), majd a skandináv melo-death csapatok (In Flames, Dark Tranquillity, stb.) iránti rajongásra. Emellett rendszeresen hallgatott instrumentális gitár-zenét (többnyire a Shrapnel Records előadóit). Martin ezen felül egyébként mindvégig írta saját szerzeményeit, melyek stílusát az őt megihletett előadóktól vette át.

Martin beíratkozott a Pozsonyi Konzervatóriumba, ahol folytatta a kürt hanszerrel kapcsolatos tanulmányait. Ezidő alatt barátaival közösen megalapított egy melodic death metal stílusú bandát, melynek révén kialakította sajátos dalszerzői készségeit a metal-műfajon belül is, és nagy mértékű "banda-szituációs" tapasztalatra tett szert. Ezután turné-gitárosként dolgozott egy helyi szimfónikus black metal bandában. Miután pedig elvégezte a zenei egyetemet, beíratkozott a drezdai Hochschule für Musik Carl Maria egyetemre, ahol mesteri diplomát szerzett. A második évben Martin komoly ösztöndíjat nyert, amely összegből végül megalkothatta első önálló bandája, a Shaped In Dreams bemutatkozó, 'Echoes of Eldren Deeds' című lemezét.

Az 'Echoes of Eldren Deeds' munkálatai 2018 februárja és 2019 júniusa között zajlottak le. Az album 2019 novemberében jelenik meg, az Vmbrella kiadó jóvoltából. Íme a hivatalos előzetes:

Az 'Echoes of Eldren Deeds' album felállása így néz ki:

Martin Matiasovic: producer, ritmus-, szóló- és akusztikus gitár, francia kürt, dalszerzés és komponálás
James Dorton: ének, dalszerzés (Black Crown Initiate, Replacire)
Linus Klausenitzer: fretless bass, komponálás (Obscura, Alkaloid, Noneuclid)
Marc Dzierzon: dobok, komponálás (Obscurity, Centaurus-A, ex-Almanac, ex-Dew Scented)
Matthias Preisinger: akusztikus piano, vonós hangszerek (német zeneszerző, multi-instrumentalista, session zenész)
Mikołaj Suchanek: elektromos piano, improvizációk (jazz-zongorista)
Harmonia Nova: fúvós hangszerek (woodwind-kvintett)
Christina Rotondo: ének (session-énekes)
Tom Fountainhead Geldschläger - keverés, maszter, dalszerzés, komponálás, társ-produceri munkák (ex-Obscura, Amogh Symphony, Pitts-Minnemann Project)


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.