Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

BONDED - 'Suit Murderer' című single-dalt és videoklipet mutatott be a német all-star thrash banda

2019-12-14
A Sodom, a Crows, a Despair és a Suicidal Angels egykori tagja alkotta, német thrash banda a Century Media Records-szal kötötte meg első lemezszerződését.

A Bonded zenekart Bernd “Bernemann” Kost gitáros és Markus “Makka“ Freiwald dobos alapította 2018-ban, miután távoztak a veterán Sodom együttesből. Melléjük csatlakozott Marc Hauschild basszusgitáros és a Destroy Them / ex-Suicidal Angels pengetős Chris Tsitsis. Közösen dolgozták ki a Bonded koncepcióját és hangzását, melynek kiteljesítéséhez egy másik legenda, az Assassin frontembere, Ingo Bajonczak járult hozzá.

A Bonded gitárosa, Bernemann (aki a kultikus Crows együttesből lehet ismerős a hallgatók számára) a következőket közölte: “A Bonded büszkén kötötte meg első lemezszerződését a Century Media Records kiadóval. Lévén a mi bandánk is Dortmundból származik, és a Century is egy tradícionális dortmundi cég, még boldogabbak vagyunk, hogy egy vérbeli helyi kollaboráció részesei lehetünk. A kiadót jól ismerjük már a kezdetek, 1988 óta, így nagyon örülünk, hogy egy ilyen erős és szilárd talpon álló partnerre lelt a Bonded együttes”.

A Bonded dobosa, Makka (aki a legendás Despair egykori tagja) hozzátette: “Egy hosszú és meglehetősen elfoglalt időszak áll mögöttünk; most pedig büszkén jelentjük be, hogy a Bonded szerződést kötött a Century Media Records-szal. Rengeteg időt, munkát és szenvedélyt fektettünk ebbe a projektbe, és alig várjuk már, hogy valóban kezdetét vegye ez a kaland. A Bonded sokáig itt lesz a nyakatokon; nincs menekvés előlünk!”.

A Bonded mostanra elkészült debütáló nagylemezével, amit Cornelius Rambadt (Sodom, Disbelief, Onkel Tom, stb.) producer társaságában vettek fel, az Essen-beli Rambado Recording Stúdióban. A 'Rest in Violence' című albumot január 17-én adja ki a Century Media Records.

A lemezen vendégként jutott szerephez az Overkill frontembere, Bobby “Blitz” Ellsworth, valamint a Kreator egykori basszusgitárosa, Christian “Speesy” Giesler. Az album borítóját Björn Gooßes (Killustrations / Aborted, The Crown, Carnal Forge) illusztrálta.

 

A tracklista:
01. Godgiven
02. Suit Murderer
03. Rest In Violence
04. Je Suis Charlie
05. The Rattle & The Snake
06. No Cure For Life
07. Where Silence Reverberates
08. Galaxy M87
09. Arrival
10. The Outer Rim

Elsőként a 'Je Suis Charlie' című szám hivatalos, (Nico Schiesewitz / Vizo Films) által rendezett videóját osztották meg, ízelítőképpen az album előrendeléséhez. A lemez első nyomású CD-változata különféle extrákkal és két bónusz dallal ('The Beginning Of The End', 'To Each His Own') van felszerelve. Emellett megjelenik a lemez digitálisan és 180 grammos LP-n is, különböző színekben, limitált példányszámban.

A dal gitáros playthrough-videója itt megtekinthető:

Újonnan megjelent a 'Suit Murderer' című szám hivatalos videója is:

A Bonded korábban közzétette első demó-száma, a 'God Given' felvételét - ezzel a videóval mutatkozott be a banda:

A lenti videóban az első lemezszerződésről és a jövőbeni aktivitásokról nyilatkoznak a tagok:

A Bonded első koncertjét 2019. szeptember 21-én rendezték meg, a németországi Schrobenhausen-ben, a Metal im Woid fesztiválon. Szeptember 28-án továbbá Svájcban, a luzerni Sedel Club-ban lépett fel a banda; majd pedig november 9-én adtak koncertet, a szintén német Metal Hammer Paradise fesztiválon. A csapat néhány koncertet már a jövő évre is leszervezett; hamarosan pedig közzéteszik a debütáló lemez bemutató-turnéjának részleteit...


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.