Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SUN OF THE DYING - megjelent a spanyol death-doom banda második albuma; itt a teljes stream és az új videoklip!

2019-12-03
A death / doom metalista Sun Of The Dying zenekar november 29-én jelentette meg második nagylemezét, a 'The Earth Is Silent'-et, az AOP Records révén.

A Sun Of The Dying sajátos death / doom metal zenéje olyan legendáktól merít ihletet, mint a My Dying Bride, a Paradise Lost és az Anathema, de emellett egyedien modern hangzással látja el dalait.

A banda 2013-ban alakult két gitárosa, Casuso és Lavín révén, miután feloszlottak eredeti bandáik (Apocynthion, CrystalMoors). 2017 áprilisában a banda kiadta debütáló, 'The Roar of the Furious Sea' című albumát; méghozzá a mexikói Throats Productions kiadó jóvoltából. Ezután olyan bandák társaságában turnéztak Európa-szerte, mint az Ocelon, az Ade, a Trono De Sangre, a Womb, az Atrexial és a Malammar.

A Sun Of The Dying most visszatér a bemutatkozó album "lélegzetelállítóan könyörtelen" folytatásával. Második nagylemezük, a 'The Earth Is Silent' "egyszerre tükröz ürességet és káoszt". Az AOP Records kiadó közleménye szerint "ez lesz a jövőbeni évek legkiemelkedőbb death-doom metalista alkotása".

A 'The Earth Is Silent' borítója és dallistája így néz ki:

01. The Earth Is Silent
02. A Dying Light
03. A Cold Unnamed Fear
04. Orion
05. When The Morning Came
06. Monolith
07. White Skies and Grey Lands

A lemezt itt lehet előrendelni különféle formában. Lentebb ízelítőképpen elérhető a teljes album-stream és a 'When The Morning Came' című szám szöveges videója:

A Sun Of The Dying jelenlegi felállását Eduardo Guilló énekes, Casuso és Roberto Rayo gitárosok, José Yuste basszusgitáros, Diego Weser dobos és David Muñoz billentyűs-vokalista alkotja.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.