Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Harmadik nagylemeze jelenik meg az instrumentalista SEVEN PLANETS zenekarnak - itt az új dal, a 'Vanguard'!

2019-11-22
A Nyugat-Virginia-ból származó instrumentális metalbanda, a Seven Planets 'Explorer' címmel jelenteti meg harmadik nagylemezét, 2020. február 7-én, a Detroit-beli Small Stone Records kiadó révén.

A klasszikus metal, a heavy boogie és a blues rock stílusok által ihletett Seven Planets együttes 2007-ben alakult. A jelenlegi felállást Leonard Hanks és Jim Way gitárosok, Mike Williams basszusgitáros és Ben Pitt dobos alkotja, akik immáron több mint negyed évszázada együtt zenélnek különböző bandák színeiben.

A Seven Planets februárban adja ki ú, 'Explorer' című albumát, mellyel "még tovább gazdagodik a zenekar riff- és groove-palettája".

Hanks a következőket nyilatkozta az új album kapcsán: "Az 'Explorer' dalszerzői és stúdiós munkája meglehetősen hosszas folyamat volt. Már 2014 elején nekiláttunk a dalszerzésnek, de azév áprilisában engem rákkal diagnosztizáltak - meg is kellett műteni; így sokáig szünetelt a banda, amíg felépültem. Aztán Jim sem volt elérhető néhány hónapig... 2015-ben ugyanilyen szándékkal vonultunk be a próbaterembe, de ekkor csak még több személyes probléma akadt az utunkba. Így egészen 2016-ig kellett várnunk, hogy komolyan is nekiláthassunk a munkának. 2017-re jutottunk el odáig, hogy összeállt minden, és az albumot is sikerült lekeverni. Ezután Mike - furcsa ügyei miatt - elhagyni kényszerült a banda, de szerencsére jóbarátunk, Chris Berry belépett helyére, és ugyanott folytathattuk a dolgokat, ahol Mike-kal abbahagytuk. Az egyetlen komoly célunk egyébként az volt ezzel a lemezzel, hogy tempós és lényegretörő hangzású dalokat vegyünk fel rá. A 'Vanguard', a '206' és a 'The Buzzard' pontosan ezt tükrözi. Az album többi dala pedig egyfajta evolúciót fémjelez, mely az utóbbi években lezajlott fejlődések végterméke".

Az 'Explorer' alább látható borítóját egy híres német illusztrátor, Alexander von Wieding (Monster Magnet, Brant Bjork, Karma To Burn, stb.) készítette. Íme a mű és a dallista:

01. Vanguard
02. Plain Truth In A Homespun Dress
03. Explorer
04. 206
05. Seven Seas
06. Great Attractor
07. Grissom
08. The Buzzard

Az album nyitó-dala, a 'Vanguard' lentebb meghallgatható, ízelítőképpen az előrendeléshez:


Harmadik nagylemeze jelenik meg az instrumentalista SEVEN PLANETS zenekarnak - itt az új dal, a 'Vanguard'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.