Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ANGELLORE - 4 év után új albumot adott ki a francia gothic-doom banda; itt a teljes stream!

2020-02-18
Az atmoszférikus gothic / doom metal zenében utazó Angellore zenekar egy négyéves csendet tört meg harmadik albuma, a 'Rien Ne Devait Mourir' bejelentésével.

Az új nagylemezt a 2015-ös 'La Litanie des Cendres' folytatásaként vették fel. Az előzetes közlemény szerint ez lesz "a banda valahavolt legambíciózusabb, legváltozatosabb, egyben legsötétebb anyaga". Az albumot 2020. február 14-én adták ki (CD-n és dupla LP-n) a Finisterian Dead End / Season Of Mist és a Shunu Records kiadók. Az alábbi lejátszón a teljes album végighallgatható:

A zenei sötétséget és melankóliát ötvöző Angellore együttes a francia doom metal-színtér egyik legkiemelkedőbb mezőny-játékosává vált az elmúlt években, köszönhetően zenéjük egyedi hangzásának; a metal, a gothic, a post-rock és a folk eklektikus elegyének. A 2007-es megalakulás óta a banda mind a műfaj rajongóit, mind a kritikusokat lenyűgözte albumaival, demóival, EP-kiadványaival. Most - három évnyi kemény munkát követően - eljött az idő, hogy bejelentsék harmadik nagylemezüket, a régóta esedékes 'Rien Ne Devait Mourir'-t.

Az új album hat epikus, de egyben végtelenül sokszínű és változatos, elbűvölő zenét tartalmaz, egy órába foglalva. A 'Rien Ne Devait Mourir' albumon vendégként szerepel egy komplett kórus, valamint egy tradícionális hangszereken játszó nagyzenekar, melynek vezére Gunnar Ben (Skálmöld) billentyűs / oboa-művész.

Íme az új lemez borítója és dallistája:

01. A Romance Of Thorns (20:07)
02. Dreams (Along The Trail) (5:13)
03. Drowned Divine (14:11)
04. Blood For Lavinia (4:40)
05. Sur les Sentiers de Lune (5:44)
06. Que les Lueurs se Dispersent (11:15)

Az első album-ízelítő lentebb érhető el; itt pedig az előrendeléseket lehet leadni. Az album speciális LP-változata egy 40 oldalas szövegkönyvvel kibővítve jelenik meg, amiben elolvashatjuk a banda karrierjének történetét. A kiskönyvet Mike Liassides írta és az El dios perezoso (Clouds, Pantheist, stb.) stábja illusztrálta. A dupla LP-változat - amit itt lehet megrendelni - emellett két bónusz trackkel kiegészítve kerül forgalomba - ezek közül az egyik a 'Twilight´s Embrace' dal újrakevert verziója, amiben nem más, mint Thomas Helm (Empyrium) vendég-énekel; a másik pedig az akusztikus 'Rassembler Les Cendres', ami egy csellóval és furulya-játékkal gazdagon felszerelt, "álomszerű" kompozíció.

Az Angellore Facebook-oldala itt érhető el.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.