Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THEMATIC - hallgass bele az amerikai prog-rock banda új albumába!

2020-01-12
A Thematic nevezetű prog-rock kvartett új, 'Skyrunner' című albuma január 31-én lárt napvilágot.

A 'Skyrunner' egy koncepcionális album, ami egy hős epikus kalandozásait mutatja be. Az albumot a díjnyertes producer, Forrester Savell (Karnivool, Animals As Leaders, Twelve Foot Ninja, I Am Giant) társaságában rögzítette a banda.

A banda közleménye így szól: "Az utóbbi két évet azzal töltöttük, hogy kidolgoztuk ezt a koncept-albumot; most pedig izgatottan jelenthetjük be, hogy januárban végre megjelenik a 'Skyrunner'... Hatalmas örömünkre szolgált, hogy Forrester Savell producerrel dolgozhattunk ezen az albumon; lévén az ő fülei tökéletesen érzékelik dalaink progresszív rock / metal-hangzását. Maga az album egy hős kalandjának epikus történetét meséli el narratíva és különféle perspektívák révén. A 'Skyrunner' egy új fejezetet fémjelez a Thematic számára, és mi alig várjuk már, hogy 2020-ban rászabaduljon a közönségre ez az epikus történet!".

A tracklista:
01. Incarnate
02. Skyrunner
03. The Open Arms Of Grace
04. Dirt And Chains
05. The Last Boundary
06. Silence In Thought
07. Abyss
08. Malice
09. Carry The Fire
10. Solitude
11. Universe Bloom
12. With Empty Hands
13. Falling Star
14. This Golden Day

Az album egyes dalaiba a Facebookon lehet belehallgatni.

A 'Silence In Thought' című single-dal hivatalos videoklipje lentebb elérhető. A banda közleménye így szól: "A 'Silence In Thought' fontos része a 'Skyrunner' albumnak. Az album történetének főhősnője ebben a dalban néz szembe a halállal, miközben gyermekét védelmezi. Miközben írtuk a dalt, igyekeztünk a lehető legtöbb érzelmet belevinni a témákba - ilyen például a sebezhetőség, a elszigeteltség, a félelem és a kirekesztettség; de ugyanakkor a remény, az öröm és a vágyakozás boldogsága is. A sztoriban szereplő karakterek bánatukat elfeledve táncolnak egymással, mígnem beköszönt a veszteség. És ez az érzelem-hullámvasút így halad elejétől a végéig; néhol ismétlődően. A lezárás pedig egy erőteljes konklúzió, melyben véglegesen eldől főhősünk sorsa".


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.