Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Hallgasd végig az EMPIRE OF THE MOON új, 'Εκλειψις' című albumát!

2020-01-07
A görög black metalista EMpire Of The Moon zenekar 'Εκλειψις' ('Eclipse') adja ki második nagylemezét január 10-én, az Iron Bonehead Records jóvoltából.

Az Empire Of The Moon immáron 1996 óta űzi a klasszikus "hellén black metal" műfajt. Első demójuk, a 'For the Ancient Light of Sinn' 1997-ben jelent meg. De ahogy a görög klasszicizmus esetében megszokhattuk, hosszú időbe telt, mire egy újabb alkotás megszületett: közel két évet kellett várni a banda következő alkotására. Ennek egyik oka volt az is, hogy az E.O.T.M. tagjai az évek során olyan kultikus zenekarokban tevékenykedtek, mint a Chaosbaphomet és a Wampyrinacht.

Az Empire Of The Moon első hivatalos stúdiólemeze végül 2014-ben jelenhetett meg: ez volt a 'Πανσέληνος' ('Full Moon'), ami beigazolta a banda klasszikussá vált demójának erőteljes ígéretét, és egy időtálló, lélegzetelállító black metal-alkotássá vált. A lemez "ősi időket idéző" hangzása kiemelte a zenekart napjaink átlagos black metal bandái közül.

Ezután újabb 6 év kellett ahhoz, hogy a csillagok állása megfelelő legyen. Pontosabban most jött el a totális napfogyatkozás ideje; vagyis vette kezdetét az Empire Of The Moon új fejezete. 2020. január 10-én végre megjelenik a banda régóta várt második nagylemeze, ami az 'Εκλειψις' ('Eclipse') címet kapta.

Az 'Εκλειψις' album magában foglal mindent, amit a banda mindezidáig művelt; ami egy komoly kijelentés, miután megtaunlhattuk: a mennyiségnél többet ér a minőség. Annak ellenére, hogy egy közel 40 perces albumról beszélünk, az Empire Of The Moon egy epikus, csillagközi black metal-mesterművel rukkolt elő. Az új albumon a különféle atmoszférák és a durva agresszió lelnek tökéletes hangsúlyra - épp úgy, ahogy a teli Hold elfedi a Napot abban a bizonyos univerzumi momentumban. Az 'Εκλειψις' hét dalát rejtélyek és kozmikus-misztikus események kötik össze - mindez egy perfektül kiforrott produkció keretében valósul meg - köszönhetően többek közt S.V. Mantus túlvilági billentyű-játékának.

Az Empire Of The Moon tehát megalkotta eddigi leggrandiózusabb művét. Az okkult dalszövegekkel és ezoterikus víziókkal felszerelt 'Εκλειψις' album mottója a következő: "A fenséges holdfény újra ragyogni fog!". 

Az album megjelenik CD-n, LP-n, MC-n és digitálisan is. A rendeléseket leadni és a lemezt végighallgatni az alábbi lejátszó révén lehetséges:

Az Empire Of The Moon Facebook-oldala itt érhető el.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.