Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

YATRA - második albumát adja ki a marylandi doom banda

2020-01-13
A Yatra második nagylemeze 'Blood of the Night' címmel lát napvilágot január 31-én, az STB Records jóvoltából.

A banda közleménye így szól: "Rendkívül büszkék vagyunk a 'Blood of the Night' albumra! Ezeket az új dalokat egy teljes, három héten át tartó amerikai turnén adtuk először elő, és csak ezután vonultunk stúdióba, hogy felvegyük őket. Ezáltal sikerült igazán "átéreznünk" az egyes nóták súlyát, és magunkba szívnunk azok nyers energiáját. Ezen az albumon egyébként olyan zenei hatások is befigyelnek, mint például a klasszikus death metal, a black metal és a tradícionális heavy metal. Alig várjuk már, hogy megjelenjen az új anyag!".

A Dana Helmuth énekes-gitáros, Maria Geisbert basszer és Sean Lafferty dobos alkotta power-trió a 'Blood of the Night' album formájában megalkotta "az utóbbi évek legdurvább és leggonoszabb doom-lemezét".

2019-es, 'Death Ritual' című debüt-albumával a Yatra több észak-amerikai turnét is lebonyolított - olyan fesztiválokon léptek fel, mint a Monolith on the Mesa, az Electric Funeral, az SXSW, a New England Doom Fest, a Grim Reefer és a Descendants of Crom. Emellett lebonyolítottak egy háromhetes európai turnét is, melynek keretében koncertet adtak többek közt a belga Desertfest-en, a Hostsabbat, az Into the Void és a Setalite rendezvényeken. A Yatra ezidő alatt egy színpadon állhatott a legendás Sleep, az EyeHateGod, az Uada, a Torche, az Om, a Conan, a Big Business és a Nebula zenekarokkal is. És mindez egyetlen év leforgása alatt történt.

Megállás márpedig 2020-ban sem lesz: az új lemez promóciójával a banda ismét belevág a vég nélküli turnézásba.

Friss hírek, előzetesek hamarosan...


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.