Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Megjelent Pat Reilly, a TENGGER CAVALRY gitárosának első szólóalbuma - videoklip készült 3 számhoz

2020-01-15
Pat Reilly (azaz Pat the Panther) 'Path to Transcendence' címmel jelentette meg bemutatkozó szólólemezét.

A 'Path to Transcendence' független gondozásban jelent meg január 3-án. A Tengger Cavalry gitárosa egykori bandája néhai frontembere, Nature Ganganbaigal emlékére alkotta meg első szólóalbumát (a kínai származású Ganganbaigal 2019. június 13-án hunyt el, egy hosszas, depresszióval való küzdelem után).

"Első saját albumom megalkotását javarészben annak a beszélgetésnek tudom be, amit Nature és jómagam folytattuk egy évvel ezelőtt" - nyilatkozta Reilly. "Nature a tavalyi év elején felhívott engem azzal a szándékkal, hogy amennyiben szeretnék elkészíteni egy szólóalbumot, ő kifizeti a költségek felét, és saját kiadója révén piacra is dobja. Annak ellenére, hogy mindig is akartam egy saját albumot, komolyabban sosem volt bennem annyi motiváció, hogy ez az egész meg is valósuljon. Sőt, konkrétan annyira el voltam foglalva szólógitárosi munkáimmal, hogy ilyesmire sosem jutott időm. Ez a beszélgetés Nature-rel azonban lángra lobbantotta a lelkem, és komolyan eltalált a kreatív hajtóerő".

Reilly egy sikeres Kickstarter-kampánynak köszönhetően összegyűjtötte a stúdiós munkálatok költségeit fedező összeget, miközben hosszú heteket töltött albuma dalszerzői, produceri és mixer munkáival. Attól függetlenül, hogy a 'Path to Transcendence' vendég-énekesek és - dobosok működnek közre, az egész lemezt maga Reilly alkotta meg, végezte el annak hangtechnikai munkáit. "Nem sokkal azután, hogy véget ért a Kickstarter-kampány, megtudtuk, hogy Nature elhunyt..." - fűzte hozzá Reilly. "Azt kívánom, bárcsak hallhatta annak végeredményét, amit lényegében ő maga indított be...".

Pat Reilly karrierje során többezer koncertet adott az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában a Tengger Cavalry,  a Through The Discipline, a Vajra és az Awaken zenekarok színeiben. A Tengger Cavalry-val felléphetett többek közt a világhírű, New York City-beli Carnegie Hall-ban is.

Annak ellenére, hogy Reilly szíve a metal műfajért dobog, a gitáros dalszerzői stílusa meglehetősen sokoldalú: kezdve a klasszikus hangszínben megkomponált intrókkal, át a groove-központú metal-kompozíciókon, egészen az érzelmekkel teli, de egyben technikás megoldásokig, mindenféle hangulat, hangkép felfedezhető a zenész szólólemezén.

"Szenvedélyem a zene, szóval rettentően érdekel, milyen hatással vannak dalaim a hallgatókra" - mondta Reilly. "Amikor zenét szerzek, fizikális lényem egyfajta spirituális közegbe kerül át - tulajdonképpen ez a koncepció ihlette a 'Path to Transcendence' albumot is. Amikor zenét hallgatok vagy játszok, rendszeresen meditatív állapotba kerülök. Remélem, valamilyen módon ugyanezt a hatást tudom kiváltani a rajongók esetében is ezzel az albummal".

A 'Path to Transcendence' albumot itt lehet megrendelni. Ízelítőképpen lentebb a 'Between Two Worlds', a 'Winter Sunrise' és a 'Dracarys' dalok hivatalos vizualizációs videója:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.