Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

STYGIAN CROWN - júniusban debütál a los angelesi doom metal banda; itt az új dal, a 'Two Coins For The Ferryman'!

2020-05-31
A Cruz Del Sur Music kiadó igazolta le a Los Angeles-ből származó, doom metalista Stygian Crown zenekart, aminek debütáló stúdióalbuma 2020 júniusában jelenik meg.

A Stygian Crown zenekart 2018-ban alapította az egykori Morgion / jelenlegi Gravehill dobos Rhett Davis, aki maga mellé vette két Gravehill-es bandatársát, Nelson Miranda gitárost és Jason Thomas basszusgitárost. Melléjük csatlakozott a Morbid Eclipse gitárosa, Andy Hicks, valamint Melissa Pinion énekesnő, ait Davis felesége fedezett fel, egy YouTube-videó révén (amiben Pinion az Iron Maiden klasszikus 'Hallowed Be Thy Name' dalt adja elő).

Jason, Nelson és jómagam hosszú időn keresztül a Gravehill zenekart működtettük” - magyarázza Davis. “Ezen felül azonban mindhárman létre akartunk hozni egy bandát, ami stílusában némileg eltér attól a projekttől. Nem mellesleg mindhárman nagy rajongói vagyunk Andy bandájának, a Morbid Eclipse-nek, ezért meghívtuk őt is a próbákra. A Nelson és jómagam közti kölcsönhatás az Adrian Smith / Dave Murray-típusú kölcsönhatáshoz hasonlítható; vagyis ez olyasvalami, amit mesterségesen nem is lehet előállítani. Személy szerint én hatalmas rajongója vagyok az ilyen színvonalú gitár-párbajoknak... Aztán ott van persze Melissa is, aki szintén nagy mértékben járult hozzá a dolgokhoz - konkrétan olyan mértékben, amivel mi alig győztünk lépést tartani”.

A Stygian Crown 2018-ban kiadott egy demót ('Through Divine Rite'), amit még azelőtt rögzítettek, hogy Pinion belépett volna a bandába. Amint azonban az énekesnő felvette saját témáit, lezajlott a keverés és az utólagos hangmérnöki munkálatok, a három-számos demó-lemez elkezdett terjedni a világ underground doom metal-köreiben; így került a Stygian Crown egy "ismerős arc" látókörébe.

Eredetileg a Skol Records kiadó keresett fel minket, de miután beszélgettünk a cég elnökével, Bart Gabriel-lel, ő átpasszolt minket a While Heaven Wept-ből ismert Tom Phillips-hez, hogy inkább dolgozzunk az ő kiadójával, a Cruz Del Sur Music-kal. Mondhatni szürreális volt a tény, hogy a Cruz Del Sur-ral kötöttünk lemezszerződést, mivel korábban egy jóbarátom, Aesop Dekker (ex-Agalloch) ajánlotta nekem ezt a kiadót. Konkrétan csak ő, senki más” - tette hozzá Davis.

A Stygian Crown nemrég elkészült első hivatalos nagylemezével. A dob-témákat a Trench Stúdióban (Exhumed, Hirax) rögzítették, John Haddad hangmérnökkel; míg a gitár-, basszus- és ének-témákat Miranda házi stúdiójában vették fel. A keverést és a masztert Mark Kelson (The Eternal) végezte el, a Melbourne-beli Kelsonic Stúdióban. Az album 2020. június 26-án jelenik meg, bakeliten és CD-n a Cruz Del Sur Music jóvoltából (digitálisan pedig egy héttel előbb, június 19-én).

És hogy mire is kell számítani zeneileg: “Ez egy olyan műfaj, amit mi "Candlethrower"-nek hívunk” - közölte lelkesen Davis. “Vagyis olyan bandák hatásaira kell számítani, mint a Candlemass és a Bolt Thrower... meg persze a mi sajátos stílusunk. Ehhez tegyük hozzá Melissa egyedi hangját, némi szintetizátort és epikus zenei megoldást... és készen is van a Stygian Crown!”.

A 'Stygian Crown' című debüt-albumon koncepció tekintetében "számos mítosz elevenedik meg, különféle kultúrák legmélyéről": a 'Devour The Dead' című szám például az ősi egyiptomi istennőről, Ammit-ról szól; míg a 'Two Coins For The Ferryman' Charon, a Styx-folyón hullákat szállító hajós történetét mutatja be. Zenei szempontból egy "eget és földet rengetően súlyos hangzású albumra kell számítani, tele mesterien megkomponált doom-eposzokkal".

 

 

A tracklista:
01. The Hall Of Two Truths
02. Devour The Dead
03. Up From The Depths
04. Through Divine Rite
05. Flametongue
06. When Old Gods Die (CD / digitális bónusz track)
07. Trampled Into The Earth
08. Two Coins For The Ferryman

Íme az 'Up From The Depths' és a 'Two Coins For The Ferryman' című tételek premiere:

A lenti lejátszó révén betekintést nyerhetünk az album munkálatainak színfalai mögé:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.