Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

GRAVESLAVE - itt az új dal, a 'Fatal Push' hivatalos videoklipje; megjelent a 'Devotion' EP!

2020-03-09
A Minneapolis-beli death-grind csapat, a Graveslave március 6-án jelentette meg új, 'Devotion' című EP-jét, a Trvasfuk Music kiadó jóvoltából.

A 2014-ben alakult Graveslave zenekart Roman Non gitáros, Ben Fagerness (Gloryhole Guillotine) dobos és Josh Burke basszer alapította, a death metal és a grind zene kollektív szeretete nyomán. Kisebb, saját szervezésű turnéik sikere odáig vezetett, hogy a csapat Európába is eljutott (az Origin, a Rings Of Saturn és a Hideous Divinity előzenekaraként turnézhattak). A Graveslave azóta is aktív: két EP-t, egy nagy- és egy kislemezt adtak ki. 2019-ben váratlanul elhunyt az énekes, Don “Doombringer” Durkee; így egy kisebb szünetre kényszerült a banda, de ezidő alatt sem tétlenkedtek. Ashton George személyében találták meg új frontemberüket; Joel Sigsbee (Oklahoma Caddyshack) pedig az új gitáros lett; így végül ismét teljes felállással vághattak munkába. A Graveslave mostanra elvégezte a végső simításokat új, 'Devotion' című EP-jén, ami 2020. március 6-án jelenhetett meg világszerte.

A 'Devotion' című mini-album egy kétrészes EP-sorozat első fejezete. Az új lemezre öt, "pengeéles riffekkel és vakítóan gyors, könyörtelen dob-témákkal teli, death / thrash metal / grind-költemény" került fel. Koncepció tekintetében mindkét EP-t a kultikus, Magic: The Gathering nevezetű kártyajáték ihlette.

Roman Non gitáros / dalszerző elmondta: "Új lemezünk címe utalás mindarra az áldozatra, amit egy zenésznek élete során meg kell hoznia; illetve azt az elkötelezettséget és hitet tükrözi, ami álmaink eléréséhez szükségeltetik. A 'Devotion' cím továbbá utalás a ‘Magic’ kártyajátékra is...".

Az EP rendelési infóit a Bandcamp-en lehet megtalálni.

A tracklista:
01. God Of Slaughter
02. Grotesque Hybrid
03. Surgical Extraction
04. Underworld Connections
05. Fatal Push

Az első ízelítő, a 'God Of Slaughter' című szám hivatalos klipje lentebb elérhető. Ennek kapcsán Non így nyilatkozott: "Szeretünk idióta videoklipeket gyártani... Ezúttal a Felhőtlen Philadelphia stílusában nyomulunk; vagyis mindannyian seggfejként viselkedünk, és elbasszuk az emberek jókedvét. Fantasztikus volt a forgatás!".

A lemez megjelenését követően bemutatták a 'Fatal Push' dal hivatalos videóját is. Íme a premier:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.