Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

MACABRE - az 1993-as 'The Ted Bundy Song'-hoz forgatott új videoklipet a legendás death-grind banda

2020-01-26
A veterán, Chicago-i "murder metal" banda visszatért, és új lemezszerződést kötött a Nuclear Blast-tal.

Az 1985-ben alakult Macabre az úgynevezett "muder / crime metal" műfaj egyik pionírja. Zenéjükben a math-rock, a punk, a thrash, a death metal, a grind, a black metal, a jazz fusion, folk és a gyerekdalok stílusa vegyül, egyedi elegyet alkotván. A Macabre tehát kétségkívül úttörőnek számít a színtéren!

A banda eredeti tagjai - Corporate Death (ének, gitár), Nefarious (basszusgitár, vokál) és Dennis the Menace (dobok) - immáron 35 éve együtt zenélnek. Ezidő alatt számtalan világkörüli turnét lebonyolítottak; 5 nagylemezt, 5 EP-t, 2 split-szereplést, 2 válogatás-albumot és 1 koncertlemezt jegyeznek a Macabre neve mellett. A Macabre elkötelezett rajongótáborát olyan neves zenekarok tagjai erősítik, mint a Carcass vagy a Slipknot.

Most, hogy a Macabre újonnani lemezszerződést kötött a Nuclear Blast-tal, a kiadó digitális formában elérhetővé tette a banda teljes eddigi diszkográfiáját - ezt itt lehet megtalálni.

Az örömhírek apropójából a banda továbbá vadonatúj videoklipet forgatott 1993-as, 'The Ted Bundy Song' című számához, ami eredetileg a 'Sinister Slaughter' albumon szerepel. A Jeffrey Sisson által rendezett videoklipben nem más, mint a Cattle Decapitation frontembere, Travis Ryan alakítja a címszereplő Ted Bundy-t.

Corporate Death friss közleménye így szól: "Mi egy olyan banda vagyunk, ami nagyon hosszú ideje jelen van a színtéren. Az, hogy a teljes Macabre-diszkográfia elérhetővé vált digitális formában, egy új fejezetet jelent számunkra. Ennek örömére mi mégis egy old-school dologgal készültünk: videoklipet forgattunk egy korábbi dalunkhoz, amit katalógusunk egyik legmélyebb bugyrából szedtünk elő. Visszatértünk az 1993-as esztendőbe: itt a felújított 'The Ted Bundy Song' a 'Sinister Slaughter' albumról!".

A banda nem mellesleg vadonatúj merch-termékeket is legyártott - ezen a hivatalos webstore-on keresztül rendelhetők meg.

Az alábbi videóban a Nuclear Blast-os szerződés megkötésének pillanatai láthatók:

A Macabre idén nyáron fellép néhány világhírű európai fesztiválon. A teljes beosztást a banda Facebook-oldalán lehet megtalálni.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.