Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Újra kiadja klasszikus 'Divinity' albumát az újjáalakult ALTARIA - itt a címadó dal 2020-as változata

2020-02-29
A megalakulása 20. évfordulója alkalmából újjáalakult, finn power metal banda új kiadvánnyal jelentkezik.

A banda az újjáalakulás apropójából 2020. március 27-én újra kiadja klasszikussá vált, 2004-es albumát, a 'Divinity'-t; méghozzá remaszterizált formában, most először bakeliten (a Reaper Entertainment kiadó jóvoltából).

"Második albumunk, a 'Divinity' már több éve kapható hivatalos formában. A rajongóink pedig folyamatosan azzal nyaggatnak minket, hogy adjuk ki újra ezt a lemezt. Nos, most nektek jó hírünk van! Nem szimplán kiadjuk újra a 'Divinity' albumot, remaszterizált formában, CD-n és limitált LP-n is megtesszük mindezt. A CD-verzión nem mellesleg két bónusz track is helyet kap. Nagyon izgatottak vagyunk az újrakiadás okán. A 'Divinity' remaszterizált változata nagyon ütős!!! Az újonnani kiadás első ízelítőjeként pedig bemutatjuk a nyitó-dal, az 'Unchain The Rain' szöveges videóját. E dal eredeti változatát több mint 1,2 milliószor hallgatták meg a YouTube-on, tehát most nagy örömmel tesszük közzé az újabb változatot!" - közölte a banda.

A CD-újrakiadás a 'Balls To The Wall' című Accept-feldolgozással és a 'Stranger' című Cacophony-feldolgozással van kiegészítve. 'A 'Divinity' újrakiadását itt lehet előrendelni.

Alább szöveges videó formájában elérhető a 'Divinity' címadó dalának 2020-as változata is:

Az Altaria egy finn heavy / power metal banda, ami fennállása során négy albumot adott ki a Metal Heaven szárnyai alatt, plusz még egyet az Escape Music jóvoltából. Az Altaria első körben 2000 és 2016 között volt aktív; majd pedig 2019 végén alakultak újjá.

Az Altaria zenekart 2000-es évben alapította a Marko Pukkila basszusgitáros és Tony Smedjebacka dobos. Nevüket Blindside-ról akkor változtatták Altariára, amikor megérkezett a felállásba Johan Mattjus és a Sonata Arctica akkori gitárosa, Jani Liimatainen.

Első demó-CD-jük 'Sleeping Visions' címmel jelent meg; ezután azonban Mattjus kilépett a bandából; helyét pedig Jouni Nikula vette át. Ez az újabb felállás rögzítette a 2002-es 'Feed the Fire' demót.

2002 augusztusában az Altariát leigazolta az AOR Heaven kiadó, amit követően rögtön elindultak a debütáló, 'Invitation' című album munkálatai. Eközben aktívan koncertezett is a banda: az élő bulik során nem más, mint a Nightwish-ből ismert Emppu Vuorinen segítette ki őket másod-gitárosként (később Vuorinen állandósult tagja lett a felállásnak).

Mielőtt megjelent a csapat első nagylemeze, és mielőtt elindult volna az Invitation turné, Jouni Nikula énekes váratlanul kilépett a zenekarból. Helyére Taage Laiho-t, a Kilpi énekesét választották; így az első lemezbemutató körút 2003 és 2004 között zavartalanul zajlott le. Ezután Emppu is távozott az együttesből, mivel a leszervezett koncertek egybeestek a Nightwish tevékenységeivel.

Az Altaria a továbbiakban ismét négytagúként folytatta működését. Empuu-t Petri Aho, Marko és Tony egyik régi barátja váltotta; legalábbis a koncertek erejéig, lévén a következő album összes gitár-témáját Jani rögzítette. A szóban forgó második nagylemez 2004 májusában jelent meg, 'Divinity' címmel.

Jani Liimatainen 2005 elején - a Sonata Arctica sűrűsödő beosztására hivatkozva - elhagyta az Altariát. Helyére a Celesty gitárosát, J-P Alanen-t választották. 2006-ban eljött az idő a harmadik, 'The Fallen Empire' című album felvételeire - innentől fogva Petri Aho hivatalos tagja volt a bandának.

Miután megjelent a 'The Fallen Empire', 2006 decemberében Taage Laiho énekes szakított a banda többi tagjával. Egy hónap múlva bejelentették, hogy az új frontember, nem más, mint a Terrorwheel énekes-basszerosa, Marco Luponero.

2008 januárjában az együttes úgy döntött, hogy nyilvánosságra nem hozott okok miatt megválik addigi kiadójától a Metal Heaven-től. Még ugyanabban a hónapban a basszusgitáros Marko Pukkila útjai elváltak a zenekartól egy, a Metal Heaven-nel való szakítással kapcsolatos szóváltás után. Utódja maga az énekes, Marco Luperno lett. Ez azt jelenti, hogy az egyetlen eredeti tag, aki mindvégig aktív maradt az Altaria-nál, az Tony Smedjebacka.

2009 májusában megjelent az Altaria ötödik stúdióalbuma, 'Unholy' címmel. Ezután többévnyi inaktivitás következett; míg végül 2016-ban bejelentették, hogy feloszlatják a zenekart. Utolsó koncertjüket 2016 júniusában rendezték meg, a finn Nummirock fesztiválon (ezen a koncerten vendégként részt vett az eredeti basszusgitáros / alapító, Marko Pukkila is).

2019 végén alakult újjá az Altaria; méghozzá a következő felállással: Taage Laiho énekes, Marko Pukkila basszusgitáros, J-P Alanen és Petri Aho gitárosok és Tony Smedjebacka dobos. 2020-ban, a banda megalakulásának 20. évfordulója alkalmából várhatóan megjelenik egy vadonatúj stúdióalbum is!


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.