Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ORANSSI PAZUZU - ötödik albumukkal tértek vissza a finn pszichedelikus black metalisták - itt az új előzetes!

2020-04-17
A 'Mestarin kynsi' című album a Nuclear Blast jóvoltából jelent meg, április 17-én, pénteken.

Finnország "avant-gárd anti-tradícionalistái", az Oranssi Pazuzu zenekar ötödik sorlemeze, a 'Mestarin kynsi' (“A mester karma”) egy koncepcionális album, ami a világ irányítására bevezetett propagandák ideájával foglalkozik. A banda egy "pszichológiai rémálmot" álmodott meg, amely képzelgésben "az okkult jövő találkozik a viszályokkal teli valósággal".

Az "Oranssi" kifejezés "narancsot" jelent finn nyelven - ez a kozmikus energia színe. A "Pazuzu" pedig egy ősi mezopotámiai entitás; a szél démona. Ebből is könnyen kikövetkeztethető, hogy a 2007-ben alakult zenekar milyen témákat feszeget, mind zenei, mind pedig koncepcionális szempontból.

Jun-His, a banda gitáros-énekese elmondta: "Nem tagadjuk, hogy megállás nélkül új horizontok feltárásán fáradozunk; másrészről pedig nem teszünk más, csak arra építkezünk, amit a 'Värähtelijä' albummal megalapoztunk. Emellett különféle electro-albumok voltak még hatással zenénkre - legalábbis atekintetben, hogy az egyes dalok gyors egymásutánban különféle "portálokon" keresztül válnak egy új környezet részévé".

A 'Mestarin Kynsi' albumon "megnyílnak, sőt egyenesen leszakadnak az értelem és az érzékszervek ajtajai"... A csapat ugyanis azzal Julius Mauranen producerrel közösen alkotta meg ezt a művet, aki közreműködött a banda 2018-as Roadburn fesztiválos fellépésén, mely a különleges kollaborációs műsort / albumot, a 'Syntheosis' eredményezte (amit az Oranssi Pazuzu és a tagok másik projektje, a Waste Of Space Orchestra közösen vitt véghez.

Összességében egyértelműen kijelenthető, hogy az Oranssi Pazuzu ezúttal is olyasvalamit alkotott meg, amit korábban egyik banda - és ők maguk - sem.

A tracklista:
01. Ilmestys
02. Thyhjyyden sakramentti
03. Uusi teknokratia
04. Oikeamielisten sali
05. Kuulen ääniä maan alta
06. Taivaan portti

Íme az első nyilvános single, az 'Uusi Teknokratia' hivatalos videója:

Az album első két hivatalos előzetese lentebb elérhető, ízelítőképpen a rendeléshez:

Az Oranssi Pazuzu legutóbbi, negyedik nagylemeze, a 'Värähtelijä' 2016 februárjában jelent meg, a Svart Records jóvoltából. A Nuclear Blast-tal 2019 októberében kötött lemezszerződést a banda.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.