Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'New Medusa' címmel jelentette be második albumát a PAINTED WIVES - itt az új klipes dal, a 'Shangri La'!

2020-05-19
A Los Angeles-ből származó Painted Wives együttes új, 'New Medusa' című albumát a Century Media Records dobja piacra.

A 'New Medusa' album egy hosszú és termékeny dalszerzői folyamat gyümölcse. Ebben ezúttal is segítségére volt a bandának a Cave In / Mutoid Man frontember Stephen Brodsky és a Machine (Lamb Of God, Clutch) nevezetű producer, akik által újabb szintre emelkedett a Painted Wives-hangzás.

A 'New Medusa' azt az utat folytatja, amit a Painted Wives a 2017-es debütáló albumán ('Obsessed with the End') megkezdett. Kezdve a 'Cellular Eclipse' című nyitó-dallal, az új lemezen a modern progresszív rock és a doom metal műfajok különleges elegye keveredik Justin Suitor egyedi, bánatos énekhangjával. Brodsky segítsége nagy mértékben hozzájárult az album végleges megszólalásának precizitásához. Ennek kapcsán Suitor elmondta: "Nagy rajongója vagyok Steve-nek, egészen a Cave In 'Until Your Heart Stops' albuma óta. Ő volt az, aki segített tökéletesre csiszolni a mi hangzásunkat is, és kihozni a Painted Wives valódi eszenciáját".

A Painted Wives felállását Derek Eglit dobos, Jeff Lyman gitáros, Justin Morales basszusgitáros és Ryan Williams dalszövegíró teszi teljessé. A 'New Medusa' hanganyagának keverését a híres Jay Ruston (Anthrax, Stone Sour) végezte el.

"Ez a lemez olyan, mintha egy új kezdet lenne bandánk számára; de ugyanakkor az 'Obsessed with the End' folytatásaként is tekinthetünk rá" - tette hozzá Suitor. "A múltban kizárólag úgy dolgoztunk, hogy minden egyes apró részletet jócskán kiveséztünk, minden dalszöveget és zenei témák bőven túlgondoltunk... Most azonban - ahogy bevonultunk a próbaterembe - szinte azonnal életre keltek maguktól az új dalok".

Hamarosan közzéteszik a 2020 őszén megjelenő 'New Medusa' további részleteit...

Az új album első nyilvános dala, a 'Truth & Consequences' itt meghallgatható:

Újonnan megjelent a friss single-dal, a 'Shangri La', ami hivatalos videoklip formájában itt érhető el:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.