Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

GUARDIAN OF LIGHTNING - bejelentette 'Cosmos Tree' című albumát a brazil "thunder metal" banda

2020-04-28
A 'Cosmos Tree' albumot Caio Ribeiro (Sepultura, A-Ha, Ian Paice) és Eurico Tavares producerek közreműködésében rögzítette a banda. A lemez 2020. július 17-én jelenik meg.

Az Eclipse Records kötött világraszóló lemezszerződést a Guardian Of Lightning együttessel, melynek sajátos hangzásvilágát "thunder metal" stílusúként jellemzik a tagok. E műfaj lényege, hogy a tipikus szólógitár-témákat ultra-durva, "mennydörgés-szerű" elektromos basszusgitárokkal váltják fel. A brazil banda a napokban készült el debütáló, 'Cosmos Tree' című nagylemezével, aminek megalkotásában két híres producer, Caio Ribeiro (Sepultura, A-Ha, Ian Paice) és Eurico Tavares volt segítségükre. A 'Cosmos Tree' albumot 2020. július 17-én adja ki az Eclipse Records.

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az Eclipse Records kötött velünk szerződést, így megadatott számunkra az a lehetőség, hogy szétterjesszük a világban sajátos "thunder metal" zenénket" - nyilatkozta a banda elsőszámú bőgőse, Iron King. Marco Fino énekes-ritmusgitáros pedig hozzátette: "Azzal, hogy egy olyan nagy nevű kiadó partnerei lehetünk, mint az Eclipse Records, egy régi, három évtizedes álmunk válik valóra. Ez is azt bizonyítja, hogy aki nem adja fel, és megállás nélkül küzd az álmaiért, mindenre képes a rock-n-roll világában!". A dobos Lord Drum így zárta a sorokat: "Én pedig szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hitt bennünk - még Istennek is, aki erőt, alkalmasságot és bölcsességet adott nekünk ezen a hosszú úton, aminek még koránt sincs vége".

A 'Cosmos Tree' album 9 heavy metal-himnuszt tartalmaz. Az első single-dalban (ami maga a címadó szám) "könnyen kihallható a basszusgitár dallamokat hajtó ereje, aminek révén előtérbe kerül a kozmosz, amihez valamilyen módon mindannyian kötődünk. Az emberiség a gyümölcse egy magasabb entitásnak, amit tudattal képtelenen vagyunk felfogni". Az album másik fénypontja a 'Raise Your Sword' című szám, ami "a lázadás himnusza". "Minden embernek megvan az ereje ahhoz, hogy szembenézzen a világ gonoszságaival és negativitásával; soha ne adja fel a harcot, és küzdjön a jó érdekében". A 'Sound Of Thunder' című dal továbbá "a Thunderbird, egy ősi amerikai istenség előtt hajt fejet - ő az erkölcs és a moralitás védelmezője, érvényre juttató ereje".

A tracklista:
01. Intro
02. Cosmos Tree
03. Raise Your Sword
04. Sound Of Thunder
05. Aligned With The Stars
06. Follow Your Silver Shine
07. Inside Of Us
08. Another Place
09. Be Like The Moon

A 'Cosmos Tree' címadó dalának hivatalos videoklipjét Victor Yuri és a banda basszerosa, Iron King rendezte (a bandának ez a legelső hivatalos zenei videója). Íme a premier:

A Guardian Of Lightning Facebook-oldala itt érhető el.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.