Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

MOON DESTROYS - "nyugalom megzavarására alkalmas" videoklipet osztott meg az ex-Torche / Royal Thunder tagok alkotta banda

2020-03-22
A Moon Destroys zenekar Juan Montoya (ex-Torche) gitáros és Evan Diprima (Brother Hawk, ex-Royal Thunder) dobos közreműködésében jött létre.

Montoya és Diprima az elmúlt egy évtized során több alkalommal is közreműködött, de most egy vadonatúj projekt égisze alatt egyesítették erejüket. A Moon Destroys egyúttal be is jelentette debütáló, 'Maiden Voyage' című EP-jét.

A Moon Destroys súlyos riffekkel és pszichedelikus témákkal operál. Debütáló lemezük két központi dal, a 'Blue Giant' és a 'Stormbringer' köré épül - az egyikben Paul Masvidal (Cynic) vendég-énekel és Bryan Richie (The Sword) szintetizátorozik; a másikban pedig a Mastodon basszusgitáros-énekese, Troy Sanders jutott szerephez. Ezeket a dalokat három instrumentális tétel köti össze, "agypusztító, kozmikus zenei utazássá" kinővé magát! A 'Maiden Voyage' egy "addiktív, dinamikus és jövőbe mutató hangzású anyag, mely garantáltan új sztenderdeket állít a 21. századi keményzene palettáján".

A 'Maiden Voyage' 2020. március 27-én jelenik meg LP-n és digitális formában, a Brutal Panda Records kiadó révén, az alább látható borítóval és dallistával:

01. At The End Of Time
02. Blue Giant (feat. Troy Sanders)
03. The Shores Of The Cosmic Ocean
04. Stormbringer (feat. Paul Masvidal)
05. The Edge Of Forever

Alább megtekinthető a 'Stormbringer' című szám "nyugalom megzavarására alkalmas" videoklipje, amit John Bradburn rendezett. A pszichedelikus dal kisfilmjében a Cynic-es Paul Masvidal és a The Sword-ból ismert Bryan Richie vendégeskedik.

Lentebb meghallgatható a Troy Sanders-szel közös 'Blue Giant' dal, amit Montoya így kommentált: "...Troy testvére, Kyle a MonstrO zenekarban játszott együtt velem. Akkoriban mind a ketten ugyanabban a lemezboltban dolgoztunk; így rendszeresen meghívtak engem is a családi bulikra és a Hálaadás napi vacsorákra. Szóval mondhatni egy család vagyunk... Nem is voltam bátortalan, amikor meg kellett kérnem Troy-t, hogy szerepeljen az egyik dalunkban. Vele a Killer Be Killed zenekarban játszottunk együtt. Egy napon felkerestem őt, ő pedig azonnal elvállalta a dolgot, és meg is született ez a nóta. Én elmondtam neki, hogy űr-óriásokról és egyéb sci-fi témákról szól a nóta, ő pedig hozzátette a saját csavarjait és fordulatait; vagyis óriás bálnákat és egyéb zenei galaxis-kalandokat...".


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.