Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

MONUMENTUM DAMNATI - itt a kelet-európai death-doom projekt új dala, az 'Infernal Sun'!

2020-03-09
A nemzetközi (de javarészt kelet-európai) felállású death / doom metal banda, a Monumentum Damnati a GrimmDistribution, a The End Of Time Records és a More Hate Productions kiadók jóvoltából adja ki debütáló albumát.

A Monumentum Damnati egy nemzetközi projekt, melynek vezetői Kelet-Európában élnek. A banda megalakulása 2018-ban volt esedékes; habár az 'In the Tomb of a Forgotten King' című debüt-album dalai hosszú éveken keresztül íródtak.

A banda tagjainak kilétét elfedő maszkok mellé ál- és fedőnevek is társulnak; lévén ezáltal a zenére terelődik a hangsúly, nem pedig a résztvevő zenészek eredeti nevére, korábbi bandákban szerzett tapasztalataira figyel a közönség. Ettől függetlenül annyit elárulhatunk, hogy meglehetősen tehetséges, veterán muzsikusokról van szó - ez nem is titok, hiszen aki meghallgatja az okkult hangvételű debütáló album első dalát, annak rögtön nyilvánvalóvá válik ez a tény.

A Monumentum Damnati felállása így néz ki:

Abhoth – zene, dalszövegek / basszusgitár
Thanatos – ének
Shoggoth – gitár
Rapsidis – gitár
Athame – billentyűk
Nyarlathotep – dobok

Az 'In the Tomb of a Forgotten King' kilenc horrorisztikus kompozíciót tartalmaz. Annak ellenére, hogy hangzásukat tekintve ezek igencsak sokszínű, változatos dalok, abanda elsősorban a melodic doom / death metal és a nagyzenekari témákkal megtoldott dark metal stílusok vonalán belül mozog. A nagyzenekari hangszerelést egyébként egy neves görög zenész / rendező, Filippos Koliopanos (Ocean Of Grief) irányította; míg a dizájn Olga Kann nevéhez fűződik.

A feszes és erőteljes riffekkel, fülbemászó dallamokkal, ritmikus zenei témákkal és dinamikus prezentációval operáló banda zenéje a frontember gonosz suttogásait Mikhail Stefanovich vendég-énekes mélyről jövő halálhörgéseivel kompenzálja. Ezáltal olyan előadók rajongóinak fog elsősorban kedvezni ez az album, mint a Crematory, a Trail Of Tears, az Ajattara, a The Vision Bleak, a Dark The Suns, a Morgul vagy az Enshine.

Az 'In the Tomb of a Forgotten King' album 2020. március 30-án jelenik meg, az ír The End Of Time Records, az orosz More Hate Productions és az ukrán GrimmDistribution kiadók jóvoltából.

A tracklista:
01. The Shining
02. My Bloody JJ
03. There's No Place For Life
04. Anabiosis
05. In The Tomb Of A Forgotten King
06. Infernal Sun
07. Falling Snow
08. Sleepless Anger
09. Exorcist

Itt meghallgatható az 'Anabiosis' című dal:

Alább megtekinthető a 'There's No Place For Life' és az 'Infernal Sun' című számok szöveges videója:

Az albumot itt lehet előrendelni digiálisan és 500 példányszámra limitált CD-n.

A Monumentum Damnati Facebook-oldala itt érhető el.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.