Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SMACKBOUND nevű bandában álltak össze a Wintersun, a Stratovarius és a Tracedawn egyes tagjai; itt az új klip!

2020-09-23
Az új, Helsinki-beli zenekar az olasz Frontiers Music Srl kiadóval kötötte meg első lemezszerződését. A debüt-album nemrég hivatalosan is megjelent!

A Smackbound felállását Netta Laurenne színész / énekesnő vezeti. Mellette Teemu Mäntysaari (Wintersun) gitáros, Rolf Pilve (Stratovarius, Wintersun) dobos, Vili Itäpelto (Tracedawn) billentyűs és Tuomas Yli-Jaskari (Tracedawn) basszusgitáros alkotja a bandát. 

Nem sokkal a megalakulás után a banda párhuzamosan megalapított egy Run For Cover nevű feldolgozás-zenekart is, de a sűrű beosztású koncertezés közben megíródtak az első saját dalok is. A Smackbound első körben néhány nagysikerű single-dallal / videoklippel ('Drive It Like You Stole It', 'Wall Of Silence', 'Run') debütált - ezek keltették fel a Frontiers vezetőségének figyelmét, akik megállás nélkül keresik a feltörekvő rock- és metalzenei tálentumokat. A Frontiers és a banda megkezdte a tárgyalásokat, és nem sokkal később megköttetett a szerződés. Mint kiderült, a három fentebb említett single végül a banda debütáló, '20/20' című nagylemezén kapott helyet, ami június 12-én látott napvilágot.

"Célunk az, hogy metalzenét ötvözzünk minden olyan muzikális elemmel, amit szeretünk hallgatni, de ugyanakkor a legfontosabb tényező a metal hatalma és energiája" - mondta Netta. "Debütáló albumunkat '20/20'-nak hívják! Ez a cím reflektál a teljes albumra; vagyis itt az idő, hogy mindannyian átálljunk a 20/20-vízióra. El kell jutnunk a dolgok végéig, és el kell takarítanunk minden akadályozó tényezőt az utunkból. Egyszerre vagyunk jók és rosszak, sebezhetőek és dühösek, és cserébe egyszerre várunk őszinteséget és becsületességet. Tesszük mindezt feltétel nélküli szeretettel, és egy pillanatra sem vesztjük el hitünket a világban. Megállás nélkül keressük az igazságot".

A '20/20' albumot a Helsinki-beli Sonic Pump Stúdióban rögzítették. A hangmérnöki munkákat Jesse Vainio (Sunrise Avenue, Apocalyptica, Poets Of The Fall) végezte el.

Laurenne így folytatta: "Ez egy meglehetősen változatos album - minden zenei hangulat megtalálható rajta. A dalok alapvetően dallamosak és ütős hajtóerővel rendelkeznek. Igyekeztünk kiírni a leülepedett piszkot a fejünkből és a szívünkből, és reméljük, ez a folyamat fog lezajlani mindenki fejében, aki meghallgatja ezeket a számokat. Ebben a jelenlegi világban minden az energiáról szól; mi pedig próbáljuk életben tartani ezt az energiát, és próbáljuk vele elérni a hallgatóságot; majd pedig komoly hatást igyekszünk gyakorolni rájuk. Zenei szempontból mindenki beleadta a saját tehetségét ebbe az albumba. Teemu fantasztikus riffeket és szólókat adott elő; Rolf úgy verte a dobokat, mintha nem lenne holnap; Vili és Tuomas pedig szintén óriásit alakított. Jómagam beleöntöttem a szívem a dalszövegekbe, és igyekeztem méltósággal előadni a dalokat".

A tracklista:
01. Wall Of Silence
02. Drive It Like You Stole It
03. Close To Sober
04. Run
05. The Game
06. Those Who Burn
07. Hey Motherfuckers
08. Troublemaker
09. Date With The Devil
10. Wind And Water

Lentebb elérhető a banda első nyolc videoklipes single-dala, ízelítőképpen a rendeléshez:


SMACKBOUND nevű bandában álltak össze a Wintersun, a Stratovarius és a Tracedawn egyes tagjai; itt az új klip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.