Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

HORN - 'Mohngang' címmel jelenik meg a német pogány black metal banda nyolcadik nagylemeze

2020-04-15
Az Iron Bonehead Productions kiadó május 15-én jelenteti meg a német Horn projekt nyolcadik sorlemezét. A 'Mohngang' CD-n, LP-n és digitálisan is napvilágot lát.

A Horn legutóbbi nagylemeze, a 'Turm am Gang' 2017-ben jelent meg. Ezt követte a 2018-as 'Retrograd' EP, amit követően a multi-instrumentalista Nerrath bandáját leigazolta az Iron Bonehead Productions kiadó. A Horn sagája eredetileg 2002-ben kezdődött - az egyetlen tag, Nerrath azóta űzi egyedi stílusú, klasszicista hangzású, középkori beütésű, pogány black metal zenéjét. Az elsősorban a természet és az emberiség katasztrófáival foglalkozó Horn-dalok most újabb szintre emelkednek; 2020-ban ugyanis megjelenik a nagysikerű 'Retrograd' mini-album folytatása, a 'Mohngang' című nagylemez, melyen többnyire közép-tempós, folk-témákkal gazdagon átszőtt, epikus és zeneileg minden eddiginél gazdagabb himnuszok kapta helyet. A Horn új szerzeményeiben ezúttal olyan hangszerek is felcsendülnek, mint a cselló, a cimbalom és a trombita; ezáltal a dalok új, modernnek nevezhető, "kinematikus" feelinget nyújtanak. Egyik érdekessége az új albumnak, a csellóval és zongorával telepakolt 'Die mit dem Bogen auf dem Kreuz' című tétel nagyzenekari verziója, ami kiváló módon zárja le a 'Mohngang' lélegzetelállító eposzát.

A tracklista:
01. Einleitung - Der Wettlauf zum Meer
02. Satt scheint der Sud der Tat
03. De står her somsletta
04. Wär nicht Traubhagel
05. Handkreis und Chor
06. Upstream Canals, a ship's bell sounds
07. Dulcimerstück
08. Vom Tribock hohl geschossen
09. Ødegård und Pendelschlag
10. Die mit dem Bogen auf dem Kreuz (nagyzenekari verzió)

A 'Satt scheint der Sud der Tat' című tétel hivatalos videója itt megtekinthető, alább pedig meghallgatható a 'Wär nicht Traubhagel' című szám:

Bővebb infók, hírek a Horn zenekarról és az új albumról: www.facebook.com/HornOfficial


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.