Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Belépett a HOLY TIDE zenekarba az ex-Manowar gitáros David Shankle

2020-03-11
A brazil, olasz és brit tagokkal felálló heavy metalista Holy Tide együttes egy legendás gitárossal bővült ki.

A Joe Caputo basszusgitáros (Filii Eliae, ex-Circle Of Witches) vezette Holy Tide zenekar - ami a tavalyi évben adta ki 'Aquila' című debüt-albumát, a My Kingdom Music Records jóvoltából - a világ egyik legikonikusabb gitárosával / legtehetségesebb dalszerzőjével, David Shankle-lel egészült ki. Shankle több évtizedes tapasztaltával és stílusos előadás-módjával a jövőben új dimenziókba emeli a Holy Tide egyébként is energikus zenéjét.

A hét-húros gitárjáról és egyedülállóan mesteri játékáról ismert Shankle 1988 és 1994 között volt a Manowar tagja - ő játszott az arany- és platinalemezes 'The Triumph of Steel' albumon, melynek 'Master Of The Wind', 'Burning', 'Ride The Dragon' és 'The Demon's Whip' dalait ő maga is szerezte. David 1994-ben távozott a legendás bandából, hogy jazz- és klasszikus gitár-tanulmányait folytathassa a Chicago-beli Roosevelt Zene-egyetemen. Rajongói eredeti bandájából kiválását követően is hatalmas érdeklődéssel figyelték a virtuóz tevékenységeit. 2002-ben megalapította saját zenekarát, a heavy / power metalista David Shankle Group-ot, aminek színeiben mindeddig három stúdiólemezt tett le az asztalra.

A Holy Tide jelenlegi felállását - Caputo és Shankle mellett - Fábio Caldeira (Maestrick) énekes, Gustavo Scaranelo (Higher) ritmusgitáros és Michael Brush (Ark Ascent, Magic Kingdom, Sirenia, ex-Celestial Wish, ex-Hellbastard, ex-Merciless Terror) dobos alkotja.

A Holy Tide 2019-es debütál albuma, az 'Aquila' az alábbi lejátszón hallgatható meg teljes egészében:

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/holytideofficial


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.