Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PARALYDIUM - kiadta debütáló albumát a svéd prog-metal banda; itt az új dal, a 'The Source'!

2020-06-16
A Frontiers Music Srl kiadó igazolta le a svéd Paralydium zenekart, melynek debütáló nagylemeze 'Worlds Beyond' címmel jelent meg június 12-én.

Az eredetileg The Paralydium Project-ként ismert, svéd zenekar egy "epic­ prog-metal" stílusú banda, amit John Berg gitáros alapított azzal a céllal, hogy "súlyos riffek, erőteljes ritmusok és strukturált atmoszférák innovatív ötvözetét" prezentálja. A banda sajátos, egyedülálló hangzása révén "a hallgató térben és időben is feltérképezheti saját elméje határait". A Paralydium-ra olyan legendák voltak a legnagyobb muzikális hatással, mint a Symphony X, Pagan’s Mind, a Seventh Wonder és a Dream Theater; ám a svéd banda "egyedi megszólalásával kifejlesztett egy sajátos, különleges hangzásvilágot".

"Debütáló albumunk dalszerzői munkái már 2015-ben elindultak" - nyilatkozta John Berg. "Ahogy a dalok elkezdtek összeállni, kialakult bennem egy különleges történet, aminek egy-egy darabját végül beleszőttem minden szerzeménybe - így lett ez egy koncepcionális album. Az igazi kihívást az jelentette, hogy ezeket az elemeket és darabkákat a helyére illesszem. A végeredmény pedig valami igazán speciális lett: egy album, ami sok tekintetben eltér a megszokottól. Hallgassátok meg, és Ti is rájöttök. A mi zenénk rengeteg határt és korlátot ledönt; épp ezért érezzük úgy, hogy a Paralydium és a Frontiers közösen egy tökéletes csapatot alkot".

A 'Worlds Beyond' című albumot 2020. június 12-én adta ki a Frontiers, az alább látható borítval és tracklistával:

01. Enter Paralydium
02. Within The Sphere
03. Synergy
04. Finding The Paragon
05. Crystal Of Infinity
06. Awakening
07. The Source
08. Into Divinity
09. Seeker Of The Light

Lentebb megtekinthető a 'Finding The Paragon' című szám hivatalos videoklipje és gitáros playthrough-videója, valamint meghallgatható a 'Crystal Of Infinity' a 'The Source' és a 'Within The Sphere' című szám, és elérhető azok gitáros playthrough-videója, ízelítőképpen az album rendeléséhez.

A Paralydium felállását John Berg ­gitáros, Georg Härnsten Egg ­dobos, Jonathan Olsson basszusgitáros, Mikael Blanc ­billentyűs és Mikael Sehlin énekes alkotja.


PARALYDIUM - kiadta debütáló albumát a svéd prog-metal banda; itt az új dal, a 'The Source'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.