Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ATAVIST - 13 év után új albummal tér vissza a brit death-doom banda

2020-03-18
A 10 év kihagyás után 2017-ben újjáalakult, brit death / doom / drone metal banda 'III: Absolution' címmel jelenteti meg régóta várt, harmadik nagylemezét.

A 'III: Absolution' albumot a Candlelight Records adja ki 2020. június 19-én. Az új lemez 13 évvel a banda legutóbbi, 'II: Ruined' című albuma (2007, Profound Lore Records) után jelenik meg.

A 'III: Absolution' albumra négy grandiózus, atmoszférikus és érzelmekkel teli death / doom metal-mestermű került fel. Ezek - stílusukat tekintve - az Atavist korai munkásságát idézik, de egyben komoly mértékű progressziót is mutatnak; lévén a csapat tagjai az elmúlt 15 év során rengeteget fejlődtek egységként és individuális zenészekként egyaránt.

Az Atavist felállását a Winterfylleth gitáros-énekese, C. Naughton vezeti. Mellette S. Ryan basszusgitáros, C. Cox dobos és T. Bradshaw vokalista alkotja a 'III: Absolution' hajtóerejét. Az Atavist ezúttal egy túlvilági, egyedülálló hangzású, zenei tekintetben erőteljes albumot tett le az asztalra, bebizonyítván, hogy ennyi kihagyás után is képesek kompromisszumoktól mentes, eredeti zene megalkotására, szembeszállván ezzel a műfaj régi pionírjaival.

C. Naughton így nyilatkozott: "Ez a lemez egyfajta soundtrack, ami az emberi érzelmek mélységeibe kalauzolja el a hallgatót. A veszteség, a gyász, az önfelismerés és az újonnani feltámadás témája alkotja a lemez dalszövegi magját. Az út végén mindenki felmentést nyer. Öröme nem lesz senkinek; csak a megnyugvás marad e fáradságos utazás végén...".

A közel egyórás 'III: Absolution' albumon vonós hangszereken működik közre Jo Quail csellista (Mono, My Dying Bride), valamint Bianca Blezard hegedűs (Winterfylleth). Mellettük továbbá a Winterfylleth és az ARD tehetséges billentyűse, Mark Deeks szerepel vendégként az új dalokban, melyeket a legendás Chris Fielding (Primordial, Napalm Death, Winterfylleth, Electric Wizard) producelésében rögzítetettek, a Skyhammer & Foel Stúdió falai között. A maszterizálást James Plotkin (Khanate, Jodis, Old Lady Drivers) végezte el.

A tracklista:
01. Loss
02. Struggle
03. Self-Realisation
04. Absolution

Az albumot itt lehet előrendelni különféle változatban. Ízelítőképpen alább meghallgatható a közel tízperces 'Self-Realisation' tétel:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.