Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

TURMION KÄTILÖT - a Nightwish előzenekaraként látogat hazánkba a finn disco-metal banda; megjelent az új album!

2020-04-20
A Turmion Kätilöt zenekar 'Global Warning' címmel jelentette meg kilencedik nagylemezét, 2020. április 17-én.

A 'Global Warning' album - ami a banda kilencedik sorlemeze - borítója és dallistája így néz ki:

01. Naitu
02. Kyntövuohi
03. Sylkekää siihen
04. Viha ja rakkaus
05. Turvasana
06. Kuoleman juuret
07. Syvissä vesissä
08. Sano kun riittää
09. Jumalauta
10. Revi minut auki
11. Syntisten laulu
12. Ikävä
13. Mosquito Á la Carte (to be contiuned 5)

Az album (ami itt rendelhető meg különféle formában) friss single-dala, a 'Kyntövuohi' lentebb elérhető. Ennek kapcsán a banda a következőket közölte: "A 'Kyntövuohi' dalt MC Raaka Pee írta, aki szerint mindenki átél egyszer egy olyan pillanatot, amikor hagyja a kapát kitépni a fűcsomót. De a kérdés az, hogy mi a kecske vagyunk, vagy az eke...? Mert mindkettő megforgatja a talajt. Ahol van árok, ott van vetőmag is. Ahol van vetőmag, ott van a Sátán".

Korábban megjelent a 'Sano kun riittää' dal hivatalos videója is:

A lemez-megjelenés napján bemutatták a 'Naitu' című szám hivatalos videóját is, amit Shag-U így kommentált: "A 'Naitu' olyan, mint egy kamerával rögzített élet. Semmi sincs cenzúrázva. Ezáltal semmi sem lehet hamis. Amit mi érzünk és gondolunk, az csak és kizárólag színtiszta, meztelen és nyers, állati ösztön és szenvedély - kár lenne tagadni. Ez a dal arról a finom "valamiről" szól, ami táncra készteti a tested".

A 'Naitu' dal videoklipjének ez a cenzúrázott változata. A cenzúrázatlan verzió a Pornhubon érhető el.

A Turmion Kätilöt eredeti lemezbemutató turnéját elhalasztották 2020 őszéig. A hivatalos lemezbemutató koncertet szeptember 19-én rendezik meg, a Helsinki Ice Hall színpadán; november és december folyamán pedig Európa nagyvárosait járja a banda; méghozzá a Nightwish és az Amorphis előzenekaraként. Ez a körút hazánkba is ellátogat: december 7-én a Budapest Arénában adnak nagyszabású koncertet (erről bővebb infók itt).

"Ez még nem a világ vége, de már látszik innen... Annak ellenére, hogy szerencsétlen módon el kellett halasztani a koncerteket, nem tagadhatjuk: a veszély globális mértékű - semmi nem állíthatja meg a járványt. Amint a világ készen áll, mi is nekivágunk a dolgoknak, de addig még várnunk kell egy kicsit" - közölte Shag-U.

Bővebb infók, hírek a Turmion Kätilöt zenekarról: www.facebook.com/turmionkatilot


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.