Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

FEUERSCHWANZ - videoklipet forgatott a 'Hier kommt Alex' című Die Toten Hosen-feldolgozáshoz a német "középkori" metalbanda

2020-10-27
A Feuerschwanz kiadott egy 'Die sieben Todsünden' című feldolgozás-albumot, valamint egy vadonatúj nagylemezt, amit 'Das elfte Gebot' címmel láttak el.

A 2018-as 'Methämmer' album folytatása, a 'Das elfte Gebot' 2020. június 26-án jelent meg, a Napalm Records jóvoltából. A borító és a dallista így néz ki:

01. Meister der Minne
02. Metfest
03. Das elfte Gebot
04. Kampfzwerg
05. Im Bauch des Wals
06. Mission Eskalation
07. Schildmaid
08. Malleus Maleficarum
09. Lords Of Powermet
10. Totentanz
11. Unter dem Drachenbanner

A lemezt itt lehet megrendelni.

Az új album első single-dala, a 'Metfest' alább elérhető digitális single, valamint videoklip formájában. A dal hivatalos videóját 2019 decemberében forgatták, a banda azonos elnevezésű rendezvényén, melynek során fennállásuk 15. évfordulóját ünnepelték. Az új kisfilmben a nagyszabású teltházas bulit és a Feuerschwanz koncertjeinek energikus mivoltát foglalták össze, "minden folk-metalista viking, törpe és harcos számára"!

Az album címadó dalának hivatalos klipje lentebb szintén elérhető. Ennek kapcsán így nyilatkozott a banda frontembere: "A 'Das Elfte Gebot' bandánk elmúlt 15 évéről szól. Valar Moghulis - minden férfinak meg kell halnia... Nevezzük bárminek is - egyszer minden életnek vége lesz, nekünk csak annyi a teendőnk, hogy feltesszük magunknak a kérdést: mit vittünk véghez a nekünk jutott idő alatt. Édesanyám halála után rá kellett ébrednem, hogy a halandóság egy állandó utazó a gondolataim és érzelmeim között... Ennek következményeképpen születnek balladák, életet ünneplő dalok... vagy dühös metal-nóták. A 'Das Elfte Gebot'-ban ezek közül minden benne van".

A megjelenést követően bemutatták a német toplista harmadik helyén végzett album 'Meister der Minne' című számának hivatalos videóját is. Ezt így kommentálta a banda: "Hálásan köszönjük Nektek a támogatást; egyúttal bemutatunk Nektek egy újabb videoklipet. Ha az Iron Maiden és a Lovagregény, vagy a Bon Jovi és a Robin Hood-musical közös gyermeket vállalna egy forró nyári éjszakán Feuerschwanz kastélyának legmagasabb tornyában, annak EZ lenne a végeredménye! Készüljetek fel egy epikus, nemek közötti csatára; az 1001 éjszaka legsúlyosabb riffjeire; földrengető basszus-témákra; feszes nadrágokra és költői gitárszólókra! Ki lesz a győztes? A mi Hodi-nk vagy az elbűvülő Lenora, aki nem mellesleg Hodi felfegyverzett ellensége? Íme itt a 'Meister der Minne'!".

Később megjelent a 'Malleus Maleficarum' és a 'Im Bauch des Wals' című számok hivatalos videója is, melyek itt megtekinthetők:

Alább elérhető a 'Kampfzwerg' dal gitáros és hegedűs playthrough-videója is:

A 'Das elfte Gebot' nagylemez megjelenésével egyidőben a banda kiadott egy 'Die sieben Todsünden' című feldolgozás-albumot is, melyen olyan német és nemzetközileg elismert előadók egyes dalainak "Feuerschwanz-osított" verziói találhatók meg, mint a Powerwolf, a Sabaton, a Rammstein vagy épp Ed Sheeran.

A banda közleménye ennek kapcsán így szól: "Vannak olyan dalok, amiket sose kéne feldolgoznia senkinek. Ezek többnyire agyonjátszott örökzöldek, vagy éppen alkohollal fűtött suli-bulik klasszikusai. Minden metalista bête noire-ja... Vagy úgy is mondhatjuk, hogy olyan dalok ezek, amik eredetileg is tökéletesek; nincs mit csiszolni rajtuk. Na már most: mi belevetettük magunkat a sláger-parádék poklába; egyúttal pedig felemelkedtünk a zenei hősök mennyországába, hogy összegyűjtsük számotokra a legkegyetleneb bűnöket. A folk metal Fekete Könyvét kapjátok kézhez. Olyan dalokat, melyeket nem kellett volna a Feuerschwanz kezébe adni... de mégis megkaparintottuk őket! EZ A HÉT FŐBŰN!".

A 'Die sieben Todsünden' albumon az alábbi feldolgozások kaptak helyet:

"Ding" - Seeed
"Hier kommt Alex" - Die Toten Hosen
"Amen & Attack" - Powerwolf
"I See Fire" - Ed Sheeran
"Gott mit uns" - Sabaton
"Limit" - Deichkind
"Engel" - Rammstein

Az 'I See Fire' című Ed Sheeran dal feldolgozása hivatalos videoklip formájában jelent meg. Az 'I See Fire' eredetileg Peter Jackson népszerű filmje, a Hobbit (J.R.R. Tolkien) egyik betétdala. A feldolgozás videoklipjét Dél-Nyugat-Angliában forgatta a banda, Cornwall partjain.

"Amikor összeültünk egy brainstorming erejéig, hogy kiválasszuk a 'Die Sieben Todsünden' albumra felkerülő feldolgozásokat, ez a szívünkhöz közel álló dal volt az első helyen; lévén mindannyian sárkány-fanok és középfölde-kockák vagyunk. Nem mellesleg a dal eredeti verziójától is libabőrösek leszünk, és azt nem is lehet felülmúlni, de mi bevetettünk egy pár erőteljes gitár-témát, folkos duda-játékot és epikus hegedű-betétet. Maga a dal egyébként a háborúbeli egységről szól; nekünk pedig nem mellesleg ez az első angol nyelvű nótánk".

A dal gitáros playthrough-videója itt érhető el:

Ezt követően megjelent a német popcsapat, a Seeed 'Ding' című slágerének a feldolgozása is, amiben vendégként szerepel a Rage Of Light és az Ad Infinitum énekesnője, Melissa Bonny.

"Itt van a DING (ami angolul: thing)! Ma tehát bemutatjuk új albumunk, a 'Das elfte Gebot' negyedik videoklipjét: ez egy dancehall-sláger, ami a dance-raggae műfaj óriásai, a Seeed írt meg és adott elő, eredetileg 2005-ben. Mi ezt dolgoztuk át sajátos folk metal zenénk stílusában, a csodálatos énekesnő, Melissa Bonny közreműködésében! Hogyan szól a Seeed súlyos gitár-témák, tekerőlant, furulya-játék, némi rappelés és hörgés révén előadva? Nem tudjátok elképzelni...? A Feuerschwanz válasza: "Hold my mead! Ladies, hide your wedding rings, Hauptmann is in town!".

A 'Ding' gitáros és basszusgitáros playthrough-videója itt tekinthető meg:

2020 októberében bemutatták a 'Hier kommt Alex' című, 1988-as Die Toten Hosen-klasszikus feldolgozásának videoklipjét is. Íme a premier:

A Feuerschwanz jelenlegi felállása így néz ki:

Hauptmann Feuerschwanz - ének, gitár
Johanna von der Vögelweide - hegedű, nyenyere
Sir Lanzeflott - dobok
Jarne Hodinsson - basszusgitár
Prinz Hodenherz - rézfúvós hangszerek, vokálok
Hans der Aufrechte - gitár

Bővebb infók, hírek a bandáról: feuerschwanz.de


FEUERSCHWANZ - videoklipet forgatott a 'Hier kommt Alex' című Die Toten Hosen-feldolgozáshoz a német
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.