Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Elhunyt Bill Rieflin, a Ministry, a King Crimson és az R.E.M. egykori dobosa

2020-03-25
Bill Rieflin 2020. március 24-én vesztette életét, rákbetegség következtében, 59 éves korában.

Rieflin sokoldalú zenész volt - nemcsak kiváló dobosként tartották számon, több más hangszeren is játszott. Számos együttesben szerepelt, sok esetben nem hivatalos tagként, hanem állandó közreműködőként. "Halálával egy nagyszerű művészt, egy érzékeny emberi lényt és a Ministry sikereinek szerves részét veszítettük el" - írta Twitter-bejegyzésében a Ministry, amely bandának öt lemezén is játszott.

Rieflin pályafutása egy Seattle-i punk-rock együttesben kezdődött - itt ismerte meg az indusztriális metal műfaj egyik legnagyobb alakja, a Ministry frontembere, Al Jourgensen. Rieflin többek közt a Ministry legsikeresebb stúdióalbumain - 'The Land of Rape and Honey' (1988), 'The Mind Is a Terrible Thing to Taste' (1990), 'Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs' (1992) - valamint az 1990-es 'Case You Didn't Feel Like Showing Up' című koncertlemezen játszott.

Emellett pedig olyan előadók zenekarkának tagjaként dolgozott élete során, mint a Revolting Cocks, a KMFDM, a Pigface, a Nine Inch Nails, az R.E.M., Robbie Williams vagy a King Crimson. 1999-ben kiadta első szólólemezét - ekkor keresték meg őt az R.E.M. tagjai, hogy aztán ő doboljon a turnéikon; majd a 2004-es 'Around the Sun', a 2008-as 'Accelerate' és a 2011-es 'Collapse into Now' című lemezeiken. 2013-ban csatlakozott a King Crimson-hoz, majd 2019-ben visszavonult; helyét pedig átvette Chris Gibson. A Rieflin által feljátszott albumok listája itt található meg.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.