Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE PROJECTIONIST - "Itt a valahavolt legelső black metal-opera!"

2020-04-08
A kanadai "teátrális black metal zenekar", a The Projectionist megalkotta ötödik ópuszát, egy 'The Stench of Amalthia' című operát.

A 'The Stench of Amalthia' albumon a banda mestere, Lord Matzigkeitus, valamnint az ő "gonosz elvtársai" (Parageist, Ghast, Destroyer és Malphas) egy egyedülálló koncepciót, történetet prezentál. Zenei tekintetben a The Projectionist "klasszikus heavy metalista dal-struktúrát alkalmaz, modern black / death metal-kontextusban előadva".

A The Projectionist teátrális színpadi performanszai azonban eltérnek a tradícionális black metal műfajban megszokott sémáktól; a banda ugyanis arra törekszik, hogy "a magas színvonalú művészet új, vakítóan sötét formáját mutassa be". Mindehhez kellően alávaló karakterek társulnak - ahogy azt megszokhattuk a The Projectionist-től; de ezúttal annyi (nem mellékes) változás történt, hogy a banda operába ültette át black metal-kompozícióit.

A zenekar ötödik albuma (ami a Moribund Records jóvoltából az első), a 'The Stench of Amalthia' egy "nyers hangzású, gyors és gyűlölettel teli, egyben hátborzongató és kísérteties, horrorisztikus alkotás, amit speciális hang-effektek (és persze vérbeli black metal-témák) tarkítanak".

A 'The Stench of Amalthia' című black metal-opera története egy idős filmszínésznő, Amalthia Grahame meséjét mutatja. Grahame palotaszerű otthonában él, ahova Dr. Bendix pszichiáter egy Evelyn nevű fiatal nővért küld azzal a céllal, hogy utolsó napjaiban vigyázzon az egykori sztárra. Miután Evelyn egyedül marad a haldokló színésznővel, hátborzongató dolgok veszik kezdetüket: kínzás, halál és sátáni erők várnak a szegény, törékeny ápolóra...

Amalthia és Evelyn vokál-szerepét Aven Haunts játssza, Dr. Bendix hangján pedig Caeser Tiberius szólal meg. Mellettük hallhatók a mester, Lord Matzigkeitus jól ismert, túlvilági sikolyai. Mindez alapozza meg ezt a 10 epikus, sötét kompozíciót, ami a 'The Stench of Amalthia' albumot alkotja.

A tracklista:
01. Withering (3:34)
02. Sepulchral Oak Door (3:43)
03. Covetous (4:26)
04. Summoning Transference (4:10)
05. The Weakening (4:43)
06. A Startling Housecall (6:02)
07. Exuberance Contorts an Evil (4:35)
08. Flayed (4:26)
09. Perfumes (8:03)
10. Forsaken O’Clock (10:06)
11. Death and Honor (OWM feldolgozás) (4:06)

Az album megjelenik CD-n, kazettán és digitálisan is (az előrendeléseket itt lehet leadni). Lentebb ízelítőképpen meghallgatható a 'Summoning Transference', a 'Covetous', a 'Perfumes' és az 'A Startling Housecall' című szám:

Alább elérhető a hivatalos album-előzetes:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.