Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

NIGHT FIENDS - új dalt mutatott be az In Flames dobosának saját duója, Anders Fridén közreműködésében

2020-07-08
A Night Fiends projekt felállását az In Flames és a Scary Kids Scaring Kids dobosa, Tanner Wayne, valamint Elliot Sloan profi gördeszkás alkotja.

A Big Air-díjnyertes gödeszka-pálya mester Elliot Sloan nem csak profi sportolóként ismert, de metalzenei berkekben is otthonosan mozog. Korábban 'Revolver' címen írt dalt, ami betétzenéje lett saját gördeszkás videósorozatának (Ride the Lightning). Sloan nemrégiben egy új zenei projektet alapított Night Fiends néven, melyet jóbarátja, egykori szobatársa, az In Flames dobos Tanner Wayne-nel közösen működtet. A 31 éves Wayne 2018 óta dobosa a legendás svéd metalbandának; ezt megelőzően pedig a Scary Kids Scaring Kids és a Chiodos zenekarokban dobolt.

A Night Fiends nevezetű duó egy 'Death Lead The Way' című single-dallal mutatkozott be, mely számban nem más, mint a Lost Society énekes-gitárosa, Samy Elbanna; a The Black Dahlia Murder pengetőse, Brandon Ellis és Sean Elg (Nihilist, RattBlack) dobos vendégeskedik.

"Hosszú ideje jammelünk és szerzünk zenét közösen, ezért úgy döntöttünk, hogy egy nagyszabású kollaborációs projekt formájában most a világra szabadítjuk alkotásainkat" - közölte Sloan. "Első dalunk címe 'Death Lead The Way' - elsőszámú vendégként a Lost Society énekese szerepel benne - ő vokálozta fel az egész nótát, és az ő szólója hallható az elején. Mellette a kedvenc gitárosom, Brandon Ellis a The Black Dahlia Murder-ből szólózik még a dal végén, és persze besegített régi barátom, Sean Elg is. Ez az egyik legjobb dal, amit valaha írtam. Rengeteg további nótánk van, és alig várom már, hogy ezeket Ti is hallhassátok!".

Íme a 'Death Lead The Way' című szám:

Újonnan megjelent egy 'Into The Night' című dal is, amit az Of Mice & Men énekes-basszusgitárosával (Aaron Pauley) és az As I Lay Dying gitárosával (Nick Hipa) közösen rögzített Sloan és Wayne.

A duó harmadik száma, a 'Synthetic Vulture' - amiben a Norma Jean frontembere, Cory Brandan és az As I Lay Dying basszerosa, Josh Gilbert vendégszerepel - itt hallgatható meg:

A negyedik single-dal 'Lost Without A Trace' címmel jelent meg. Ebben a dalban az Of Mice & Men frontembere, Aaron Pauley és az In Flames legendás énekese, Anders Fridén vendégeskedik.


NIGHT FIENDS - új dalt mutatott be az In Flames dobosának saját duója, Anders Fridén közreműködésében
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.