Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Dream Squasher' címmel új albumot ad ki a -(16)- együttes - itt a második klipes dal!

2020-05-27
A veterán dél-kaliforniai sludge-rock banda, a -(16)- bejelentette nyolcadik nagylemezét.

A 'Dream Squasher' "a veszteség erejének testamentuma". Az album "minden pillanatában egyre mélyebbre és mélyebbre merül a San Diego-beli banda, melynek tragikus kifejezésmódja és erőszakos szándékai terülnek a hallgatók elé; mégpedig sziklaszilárd gitár-témák, illetve lüktető basszus- és dob-témák révén. Mindezen felül mennydörő riffek, valamint egyes arányosságban jelen lévő melankólia és düh készteti a hallgatókat végtelen headbangelésre".

A -(16)- együttes 29 éves karrierje során a 'Dream Squasher' az első lemez, amin a korábban gitárosként tevékenykedő Bobby Ferry átveszi a mikrofont, hogy "kiénekelje magából minden fájdalmát és mások iránt érzett gúnyát". Az album fénypontjai közt olyan monumentális tételek szerepelnek, mint a 'Candy In Spanish', vagy a gilkos hangzású 'Agora (Killed By A Mountain Lion)' és az epikus dallamokkal ellátott 'Sadlands'. A 'Dream Squasher' minden bizonnyal a -(16)- riffekben leggazdagabb, legdühösebb és legerőteljesebb kiadványa.

A 2016-os 'Lifespan of a Moth' album folytatásaként megjelenő, 'Dream Squasher' című nagylemez 2020. június 5-én lát napvilágot, LP-n, CD-n és digitális formában, a Relapse Records jóvoltából. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

Az alább látható lemezborító Maraldart műve. Íme az alkotás és a lemez dallistája:

01. Candy in Spanish
02. Me & the Dog Die Together
03. Sadlands
04. Harvester of Fabrication
05. Acid Tongue
06. Agora (Killed By a Mountain Lion)
07. Ride the Waves
08. Summer of ‘96
09. Screw Unto Others
10. Kissing the Choir Boy

Az album első nyilvános dala, a 'Me & The Dog Die Together' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. Bobby Ferry ennek kapcsán elmondta: "E dal tekintetében nem kellett sokáig inspiráció után kutatnunk. Megtörhetetlen szemkontaktusok, konstans szeretet és hűség révén egyfajta életre szóló paktum alakul ki az ember és kutyája között. Ennek értelemszerű folyománya a közös elhalálozás is...".

Újonnan megjelent a 'Sadlands' dal hivatalos klipje is, amit Michael Panduro (Devourment, Dead Cross, Job For A Cowboy) rendezett. Bobby Ferry így szólt: "Ezt a dalt azután írtam, hogy tanúja voltam egy igazságtalan tettnek, amit bizonyos egyének védtelen emberek irányában követtek el. Végül úgy alakult a dolog, hogy a szenvedést azok kapták, akik megérdemelték; az áldozat bosszúja pedig önpusztításba kísértette őket".


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.