Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Daniël Verberk és Keith St. John vendégszerepel Ron Coolen új single-dalában

2020-07-31
A holland multi-instrumentalista Ron Coolen nemrég kiadta első szólóalbumát, amin több neves zenész jutott vendégszerephez.

Coolen - aki korábban többnyire tribute-zenekarokban gitározott és dobolt - 2020 elejére felvette debütáló szólóalbumát, melyen kizárólag saját dalok kaptak helyet, több vendégzenész részvételével. A mikrofon mögött például elsősorban a Burning Rain legendás frontembere, Keith St. John áll (a lemez felét énekli ő, a többi dalt más-más vokalisták), aki egyébként a dalszerzésből is kivette a részét. A dobok, a billentyűk, valamint a basszus- és a ritmusgitár-témák is egyaránt Ron keze munkáját dicsérik. A további vendégzenészek illusztris névsora így néz ki: George Lynch, Christopher Amott, Thorsten Koehne, Steve Lamb, Joey ConceptionStéphan Forte, Daniel Verberk, Johannes Persson, Sam Walters, Göran Edman és Chris Clancy.

A 'Rise' címet viselő albumról és a rendelésről bővebb infók a www.roncoolen.rocks oldalon találhatók.

Coolen most frissen kiadta az album egyik single-dalát, a 'Sin City'-t, amiben George Lynch (Dokken, Lynch Mob) szólógitározik és Keith St. John (Burning Rain, Kingdom Come, Montrose) énekel. A dal kapcsán Ron elmondta: "A 'Sin City' dal hosszú utat járt be, mire megtalálta a helyét a 'Rise' albumon. Ez a második dalom, amit valaha is írtam és kompletten be is fejeztem. Ez eredeti címe 'Got To Go' volt, de ahogy haladtam a többi nótával, bizonytalanná vált e dal sorsa. Ezért úgy döntöttem, félre teszem, mivel a többi szám jobbnak bizonyult. Aztán, 2019 nyarán megkérdeztem Keith St. John-t, ki tudna-e hozni ebből a nótából valamit, úgy, hogy azt végül fel is tehetjük a lemezre. Keith végül egy mocskos, szexi, rockos hair-metal nótát alkotott meg, ami meggyőzött engem, hogy helye van az albumon. Aztán amikor Keith beszervezte George Lynch-et egy vendég-szóló erejéig, egy álmom vált valóra. Egy kis statisztika: habár Keith rövid ideig tagja volt a Lynch Mob-nak, az egyetlen albumon, amin George-dzsal közösen szerepelt, az a 'Kill All Control' volt, ami konkrétan George neve alatt jelent meg. A 'Rise' tehát a második album, melyen Keith és George együtt zenél, egyetlen dalban! A 'Sin City' egy "nedves, gőzös" rock-nóta, ami a '80-as évek klasszikus hair-metal stílusában fogant; dalszövegét tekintve pedig a bűn tipikus városainak - főként Las Vegas-nak - csábító erejével foglalkozik".

Újonnan megjelent a 'Paradise' című single is, ami a 2018-as kaliforniai bozóttűz áldozatai előtt tiszteleg (ez volt Kalifornia történetének legsúlyosabb bozóttüze, ami elpusztította Paradise városának nagy részét).

A 'Paradise' dalban Keith St. John (Burning Rain, Kingdom Come, Montrose) vendég-énekel és Daniël Verberk (Physical Graffiti) vendég-gitározik. Ez a single - ami lentebb hallható - egy másik verziója a 'Paradise' dalnak, mint ami a 'Rise' albumon szerepel.

A 'Rise' album az alábbi lejátszón végighallgatható:


Daniël Verberk és Keith St. John vendégszerepel Ron Coolen új single-dalában
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.