Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a veterán epic-thrasher MAELSTROM zenekar új dala, a 'Th13teen Within A Circle'!

2020-05-23
Az epikus thrash metal zenében utazó Maelstrom zenekar, 32 évvel a megalakulás után, 2020. május 29-én adja ki debütáló, 'Of Gods and Men' című albumát.

A nyolcvanas évek végének thrash-mozgalma számos ismeretlen bandát is kitermelt - köztük volt a MaelstroM együttes is, ami annak ellenére, hogy globális szinten nem szerzett hírnevet magának, szülővárosukban (Long Island, New York) és annak környékén nagy sikereket arattak. Később, hasonlóan a korabeli metalbandák többségéhez, a MaelstroM is áldozatául esett a zeneipar hanyatlásának és a Seattle-grunge műfaj térhódításának.

A MaelstroM örökségét azonban mindvégig ápolta és életben tartotta Gary Vosganian énekes / dalszövegíró, aki 2007-ben újra összeállt az eredeti gitáros / zeneszerző Joey Lodes-szal, hogy befejezzék életük egyik legnagyobb művét. Néhány próbálkozás, újrakezdés és akadály leküzdése után a párosnak ténylegesen csak egy újabb évtizeddel később sikerült igazságot tennie. Mostanra ugyanis elkészült a MaelstroM első teljes értékű nagylemeze, az 'Of Gods and Men', ami 32 évvel a banda megalakulása után jelenik meg.

Az 'Of Gods and Men' - hangzását tekintve - a MaelstroM kultikus, 1989-es debütáló demóján és az 1991-es 'This Battle to Make History, Yet History Never Comes' demó-lemezen alapszik. Ettől függetlenül persze fejlettebb és modernebb megszólalásra kell számítani; ahogy azt hallhattuk annak idején, 2008-ban, a banda visszatérő, 'It Was Predestined' című EP-jén.

Az 'Of Gods and Men' egy 69 perces album, ami erős komplexitást és intenzív zenei megoldásokat tartalmaz. Ez nem szimplán egy 10 számos kollekció; annál jóval több... ez az elfeledett, alulértékelt művészet egyik legkiemelkedőbb alkotása!

Part I - An Arisen Avatar:
01. Arise (A Waltz Toward War)
02. Army From Ash
03. The Mirror Calls
04. A Futile Crusade
05. Lament Of The Fallen

Part II - Of Sacrifice, Saviours and Sanctity:
06. Th13teen Within A Circle
07. Thief Of Light
08. An Ancient Art

Part III - A Predestined Prophecy:
09. Predestined
10. SonRise (A Lullaby To The Gods)

A 'Th13teen Within A Circle' című szám szöveges videója itt elérhető, ízelítőképpen az album előrendeléséhez:

A MaelstroM ingyenesen elérhetővé tette új albumát azok számára, akik az USA hadseregében szolgálnak és a hazát védik. Emellett a civilek is megvásárolhatják idő előtt a lemezt; méghozzá bármilyen, tetszőleges áron. Ezek az ajánlatok május 29.-ig élnek.



Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.