Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

GORGATRON - augusztusban új albummal tér vissza az észak-dakotai death-grind banda; itt az új dalszöveges videó, az 'Insurmountable'!

2020-07-02
A Gorgatron 'Pathogenic Automation' címmel látta el új nagylemezét, amit a Blood Blast Distribution kiadó jelentet meg idén augusztusban.

Az "örökös riff-imádat" mottóval operáló, old-school death / thrash metal és grindcore zenében utazó Gorgatron egy új, kilenc-számos, 41 perces, "kegyetlenül brutális" albumot alkotott meg, a 'Pathogenic Automation' című anyag formájában. Az új lemez hanganyagának keverését és maszterizálását a banda gitárosa, Neal Stein (El Supremo, Egypt) végezte el.

"Amikor dalszöveget írok, elsősorban a dal ritmikus aspektusára koncentrálok, aztán pedig próbálok beleilleszteni egy konkrét témát a dologba" - magyarázza Karl Schmidt énekes. "A 'Pathogenic Automation' sem volt kivétel ezalól. Sikerült megtalálnom azokat a témákat és struktúrákat, melyek révén gördülékenyen halad a dalszerzés. A szövegekben egyébként több értelme és jelentése is van a szavaknak. Ott van például az album címadó dala, ami azokról az emberekről szól, akiket belekényszerítenek a robot-létbe. Ez persze egy kicsit elszállt ötlet, de mivel úgy trükköztem a szavakkal, hogy kétértelműek legyenek, másféle módon is értelmezhető az egész téma".

"Ettől függetlenül egyébként vannak más nóták, melyek lényegretörőbb koncepcióval rendelkeznek. A lemez nagy része persze arról szól, hogy az emberekben rengeteg potenciál rejlik, melyek révén csodálatos dolgokra lennének képesek, de mégsem használják ezt ki. Minden megszületett személynek megadatik a lehetőség, hogy zsenivé váljon és fantasztikus dolgokat vigyen véghez. A legtöbb emberből, akivel találkozok / akit ismerek, hiányzik a szenvedély, hiányzik a céltudatosság. Szerintem az embereknek tenniük kell valamit azért, hogy azzá váljanak, akik lenni szeretnének, és be kellene fejezniük mások utánzását, majmolását".

A 'Pathogenic Automation' album alább látható borítóját Aghy R. Purakusuma (Pure Wrath, Stillbirth, Numen) készítette. A lemez megjelenik CD-n, augusztus 28-án, a Blood Blast kiadó jóvoltából, és digitális formában is, a Nuclear Blast és a Believe Music forgalmazásában. Az előrendelési infók a banda honlapján találhatók meg.

Az album erősen ajánlott a Suffocation, a Morbid Angel, a Necrophagist és a Hate Eternal rajongóinak.

A tracklista:
01. Atrophy
02. Usurpation
03. Reactor
04. Insurmountable
05. Impostor Syndrome
06. Noxious
07. Pathogenic Automation
08. Frostbitten Amputation
09.  Pierced From All Angles

A lemez első ízelítő single-dala, az 'Imposter Syndrome' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában, amit Chris Dasinger és Sylvester Sletten (Brutal Films) rendezett.

A dal kapcsán Cameron Dewald basszusgitáros így nyilatkozott: "Az 'Imposter Syndrome' egy szónikus támadás! Az elejétől a végéig tele van a dal büntető riffekkel és blastbeat-ekkel. Élőben pedig még ennél is büntetőbb a hangzás!!! Néhány metal-fesztiválon kipróbáltuk már ezt a nótát a tavalyi évben; a közönség reakciója pedig minden esetben hangosabb volt, mint a mi játékunk! Ez az egyik oka annak, hogy ezt a dalt választottuk az album első felvezetőjének".

Újonnan megjelent az 'Insurmountable' dal szöveges videója is, amit Scott Rudd állított össze.

Karl Schmidt énekes a következőket közölte: "Rengeteg dalszövegem szól kibernetiku organizmusokról. Ez a szám például egy olyan személyt mutat be, aki áthelyezi agyát egy robotba, hogy megmeneküljön egzisztenciális kétségei elől. Aztán a végén valamilyen módon békére lel a mechanizáció mélyén...".

Bővebb infók, hírek a zenekarról: www.facebook.com/gorgatronband


GORGATRON - augusztusban új albummal tér vissza az észak-dakotai death-grind banda; itt az új dalszöveges videó, az 'Insurmountable'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.