Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE RITE - itt a friss dal a 'Liturgy of the Black' nagylemezről!

2020-05-19
A dán és olasz tagokkal felálló, black / doom metal zenében utazó The Rite együttes június 19-én adja ki első, 'Liturgy of the Black' című nagylemezét.

A The Rite zenekar 2018-ban debütált, egy 'The Brocken Fires' című EP-vel, amit a 2019-es demó, a 'The First Sin' követett. A 2017-ben alakult banda - amit A.Th (Black Oath) és Ustumallagam (Denial Of God) hozott létre - old-school black metal zenét játszik, doom-beütéssel megspékelve. Zenéjük alapvetően a Celtic Frost / Mercyful Fate / Goatlord / Samael vonalon képzelhető el, de riffek és gitár-témák tekintetében némi klasszikus Darkthrone-hatás is felfedezhető dalaikon.

A The Rite első nagylemeze, a 'Liturgy of the Black' egy 45 perces, 10 számból álló, intro-val és outro-val felszerelt produkció, ami 2020. június 19-én lát napvilágot, az Iron Bonehead Productions jóvoltából.

A kiadó közleményében a következők olvashatók: "Végül leszakad a totális sötétség, és a világra szabadul a The Rite gyilkos debütáló albuma, a 'Liturgy of the Black'. A banda kultikussá vált mini-albumának folytatása tele van eszes doom-riffek és könyörtelen tempó változakozásával - nem is beszélve Ustumallagam torkának síri narratívájával és töménytelen horror-atmoszférával. Hideg, mint a sírkő, ízesen kegyetlen, mint a Hammer Horror filmek, és ősi, mint a legsötétebb fekete mágia: ez a 'Liturgy of the Black' album; egy időtálló és múltidéző, egyben friss hatású black-doom ópusz. Konganak a fekete harangok; közeleg az éjfél... a The Rite megigézi a hallgatót; indul a Feketeség Liturgiája".

A tracklista:
01. The Initiation
02. The Black Effigy
03. Children of Belial
04. Necromancy
05. Famadihana
06. The Bornless One
07. Echoes of Past Lives
08. Sinister Minister
09. Trespassing the Chapel
10. Past Lives

Az album megjelenik LP-n, CD-n és digitális formában. Ízelítőképpen lentebb elérhető a 'The Black Effigy' című szám hivatalos videója.

Itt meghallgatható a 'Necromancy' című tétel is:

A bandáról bővebb infók a Facebookon olvashatók.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.